
Denne får ha en hel bilklasse for seg selv
Men det varer ikke veldig mye lenger.
Vi skal ikke så mange år tilbake i tid før stasjonsvogn var det naturlige valget for veldig mange norske bilkjøpere. Så kom SUV-ene og begynte å spise markedsandeler. Og da elbilbølgen skylles over Norge, var det dårlige nyheter for stasjonsvognene.
Kombinasjonen elbil og stasjonsvogn var det nemlig ikke noen som kunne tilby. Helt til MG i mars i år lanserte sin 5 Electric. For den er noe så sjeldent som en elektrisk stasjonsvogn.
Akkurat nå har den monopol i denne bilklassen i Norge. Det vil endre seg neste år, men enn så lenge har altså 5 Electric en hel klasse for seg selv.
Flest barnefamilier
De første kundebilene kom i mai og nå ruller det over 500 eksemplarer på norske veier. Flere skal det bli:
– Vi har fått økt tilgang på denne modellen og kan levere bil til kunder med kort ventetid. Vi har også blitt lovet god tilgang på biler utover i 2023. Det er hovedsakelig barnefamilier under 45 år som har kjøpt MG5 Electric, flere av dem er førstegangs elbilkjøpere, forteller Dag Asbjørnsen hos importøren Norwegian Mobility Group.
– Det betyr at man kan få bil før jul, hvis man bestiller nå?
– Ja, det kan man, litt avhengig av fargevalg osv.
Her kunne du først lese om MG-combacket i Norge

Gunstig pris – bra bagasjerom
Hvis du ikke har lagt merke til MG5 ute på veiene, er det egentlig ikke så rart. Dette er nemlig ikke bilen som gjør mest utav seg. Her snakker vi et design som trygt kan karakteriseres som diskret.
Bilen er 4,60 meter lang. MG har tidligere vist at de er gode på bagasjerom, og det gjelder her også. 479 liter får du inn her, 1.367 hvis du feller ned baksetene.
En annen ting MG har utmerket seg på, er aggressiv prising. MG5 starter på svært gunstige 315.090 kroner, da utgaven som heter Comfort. Toppmodellen Luxury kommer så på 330.090 kroner.
Her rullet de første bilene i land i Norge

Taklast og hengerfeste
Batteripakken er på 61,1 kWt. Det gir en offisiell WLTP-rekkevidde på 380 kilometer. Maks ladefart er ganske forsiktige 87 kW. Her ser vi nå at mange av de kinesiske elbilene kan ta imot ganske mye mindre strøm enn de beste konkurrentene.
Blir bagasjerommet for snaut, kan du også ha 75 kilo på taket. Maks hengervekt er på 500 kilo. Her kan du altså ikke dra de tyngste lassene, men for vanlig «hverdagsbruk» bør det holde for de fleste.

SUV også hos MG
De fleste elbilkjøperne velger nå SUV. Det merkes også hos MG. Deres bestselger i år blir SUV-en Marvel R, ved utgangen av november var det registrert 1.430 eksemplarer av denne.
Crossoveren ZS som startet MG-comebacket i Norge holder også koken bra. Her er det snakk om snaut 1.100 eksemplarer, pluss en god ordrereserve av biler som ennå ikke er levert ut.
MG4 er akkurat lansert, det er en bil importøren venter seg mye av i 2023.
LES MER: Dette er den nye MG-bestselgeren i Norge
Se video av MG4 under: