VW BlueSport
VW BlueSport

Denne får du kanskje aldri kjøpe

Publikum elsket den og pressen ga tommelen opp. Hvorfor stoppet det da?

Sjelden har det slitte uttrykket "jo flere kokker - jo mer søl" passet bedre enn på dette prosjektet. Et prosjekt som altså får "alles" velsignelse, som alle mener er fornuftig og tror de kan tjene penger på.

Men altså - ingenting - eller i alle fall svært lite - skjer.

Suksess!

Men vi får begynne med begynnelsen. Det var på Detroit-utstillingen at VW viste konseptbilen BlueSport for første gang. Publikum var elleville, en samlet presse skamroste den, og markeds- og PR-folk gikk smilende omkring. Alt var bare fryd og glede. Den gang.

Og det ble snart klart at midtmotor-bilen som utpeker Mazda MX-5 som nærmeste konkurrent skulle settes i produksjon, og at du og jeg kunne kjøpe den i 2013.

Vår test av Mazda MX-5 finner du her:


Uenighet

Men nå er det ikke godt å si hva som skjer. På grunn av uenighet mellom Porsche og Audi.

Tanken er at VW skal utvikle bilen og plattformen sammen med Audi og Porsche. Og at de tre deler kostnadene for arbeidet..

Så skal alle tre merkene får bruke plattformen, og bygge sin egen bil på dette. (Det vil si samme hjuloppheng, motor etc.)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

bak01
bak01


Hvem skal lede prosjektet

Men hvem skal lede prosjektet? Både Audi og Porsche har jo bred erfaring med sportsbiler.

Audi har jo allerede en lignende bil i sin TT, og behøver en ny plattform til neste generasjon. De har jo også noen erfaringer med midtmotor, fra R8.


Se video av Audi R8 Spyder her:


Vil - vil ikke...

Porsche vil også gjerne holde i trådene, og mener de med sin sportsbilerfaring er best skikket til oppgaven. Samtidig er de nok litt redde for sitt gode navn og rykte. De har vel ikke helt glemt samarbeidet med VW, på 914-modellen. Det viste seg også den gang å ikke være helt enkelt.

En ny Boxster er også under utvikling, og kan den nye BlueSport stikke kjepper i hjulene for denne?

En annen ting er at når Audi utvikler neste generasjon av SUV-en Q5, så vil dette trolig også bli en bil vi har hørt om lenge. Nemlig ”Baby- Porsche Cayenne”. Og Porsche føler seg derfor litt overkjørt om de ikke får lage denne bilen – som de strengt tatt er litt skeptiske til.

Kommer den?

Og selv om dette er en bil VW gjerne skulle hatt i sitt modellprogram, så har de for tiden hendene fulle med Suzuki-samarbeidet, og den neste Golfen - bare for å nevne noe.

Hva skjer ´a? Kommer den i det hele tatt? Tja... den som lever får se. Men det er jo lov å

håpe!

Lyst på brukt Porsche? Les mer her:


Porsche 914 var et tidligere samarbeid med VW
Porsche 914 var et tidligere samarbeid med VW