PS sharan teaser
PS sharan teaser

Denne erstatter en skikkelig problembil

Her er bilen mange familier har ventet lenge på.

"Møkkabil" og "bruktbilen fra helvete". Det er blant de mange lite smigrende karakteristikkene som har blitt VW Sharan til del opp gjennom årene. VWs flerbruksbil har vært forfulgt av feil og problemer helt siden den kom i 1995. Nå er det endelig på tide med en erstatter.

Den får vi se aller første gang på bilutstillingen i Geneve i neste uke. Men her er en liten snikktitt før det. VW har nemlig sluppet et bilde som viser et godt forkledt Sharan som titter fram med deler av fronten.

Her kan du se flere spionbilder av nye Sharan

Elsket av barnefamilier

Det vi får se her er ikke veldig overraskende. Sharan får samme front som VW har rullet ut på de nye modellene sine i det siste.

Polo, Golf og Tourareg har alle fått den - og nestemann ut er altså Sharan.

Dagens Sharan er elsket av mange barnefamilier på grunn av plass og fleksibilitet. Noen har også vært så heldige at de ikke har hatt mye feil med bilene sine - men dessverre er det mer unntaket enn regelen.

Bruktbilene fra helvete - joda, Sharan er med på denne lista

Smartere interiør

Størrelsen på nye Sharan skal ikke være langt unna de relativt kompakte målene på dagens modell. Det betyr i praksis at sju personer sitter godt og har tilstrekkelig plass, også de to helt bakerst. Det bør også være litt bagasjeplass igjen med alle setene i bruk.

VW har imidlertid jobbet med mer fleksible interiørløsninger og her er det grunn til å vente at Sharan tar et lite kvantesprang.

Vi regner med å få se seter som felles ned i gulvet, slik at dette blir helt flatt. Også mange smarte oppbevaringsrom rundt om i den lyse kupèen.

Lillbror Touran er en stor suksess - les testen her

Også BlueMotion

På materialvalg og finish er det også grunn til å vente store forbedringer. Det skulle da også bare mangle - i forhold til en bil som altså har fylt 15 år. Det er lang tid for en bilmodell!

VW kommer til å tilby bilen med en rekke motoralternativer, helt ned til 1,4-liters bensin. I motsetning til dagens modell kommer nye Sharan også som BlueMotion.

S-Max

Utrolig mye har skjedd på bilfronten siden Sharan først debuterte. Nå skal den nye modellen ut i svært tøff konkurranse. Hovedrivalen blir først og fremst Ford S-Max - men det er også mange andre som tilbyr biler i denne klassen.

Sharan kommer til høsten og kort etter får også Seat sin versjon av bilen, som Alhambra er det i dag.

S-Max blir tøff å bryne seg på - les testen her

Her er nye Sharan ute på test i fjor, godt kamuflert. (Foto: Scoopy)
Her er nye Sharan ute på test i fjor, godt kamuflert. (Foto: Scoopy)