siden (Foto: Privat)
siden (Foto: Privat)

Denne er helt unik

...og den kan bli din for bare 10 000 kroner!

Volvo Amazon er bilen som i årtier har vært en bombesikker slager i bilmiljøene, enten det har vært som "raggar-bil", som historisk rallybil, eller som pertentlig restauret originalbil.

Felles for alle disse er at de har hatt tak - over hodet. Og det er nettopp det som gjør at denne bilen skiller seg kraftig ut. Dette er en cabriolet - men vi må vel i rettferdighetens navn - innrømme at det også ikke er så rent lite "raggar-stuk" over Amazon cabrioleten.

Fly bort - bil hjem

- Jeg og en kompis hadde tatt fly til Sverige da vi nesten bokstavelig talt ramlet over denne bilen. Og vi var begge skjønt enige om denne - den MÅTTE vi bare ha, forteller Svein som nå selger den uvanlige bilen.

- Impuls kjøp altså?

- Ja, veldig impulskjøp, men vi har ikke angret et sekund. Vi hadde en utrolig fin ferie. Vi kjørte masse rundt i Sverige med den, og tok oss god tid på hjemveien. Og året etter ferierte vi på det blide Sørlandet med Amazonen. Den passer nok bedre der enn på Vestlandet med skiftende og ustabilt klima.

Les test av ny Vovo S80 her:


Skaper kaos

innv. (Foto: Privat)
innv. (Foto: Privat)

For å se hele annonsen, klikk her:- Og hvordan er responsen fra andre trafikanter når dere kommer kjørende med denne?

- Vet du hva - det er helt syk! Du vil ikke tro det! Særlig i Sverige, der ble det nesten trafikk-kaos når vi kom kjørende, forteller han entusiastisk - nesten drømmende videre. Det er tydelig at han har gode minner fra sommerturene med Amazonen.

Tid for make-over

- Hvordan er den å kjøre uten tak da, er den myk og slaskete?

- Neida, den er helt fin. Overraskende god faktisk. Den er forsterket, stivet opp og godkjent i Sverige, papirene på det følger med. Så da går det kanskje an å få Norske skilter også. Den er i rimelig god stand også, starter og går som en klokke. Men tiden er nok kanskje allikevel inne for en liten make-over nå mener Svein. Noen år som fest-bil tar jo på...

Han mener også at dette kanskje er verdens eneste Amazon cabriolet, og skryter av både skinnseter, GT-ratt og ikke minst kompressorhornet. De som ikke ser oss, skal i alle fall høre oss fleiper den blide selgeren fra Hardanger.

Amazon-cab-org.
Amazon-cab-org.

Verdens eneste?

- Men, du Svein. Bare en liten ting helt til slutt. Det er ikke verdens eneste Amazon Cabriolet.

- Eeeh... er du sikker???

- Ja. Helt sikker. Amazon finnes både som 2-dørs coupe og cabriolet, men ingen av de ble laget av Volvo.

- Pokker og... Men det finnes i alle fall ikke mange - konkluderer han litt skuffet etter en kort pause.

Og han har rett. Det finnes bare et fåtall. Så nå har du muligheten til å skaffe deg en veldig spesiell bil. For bare 10 000 kriner!

Les mer om en annen sjelden Volvo her:

Detalj-bak (Foto: Privat)
Detalj-bak (Foto: Privat)