Pia Forberg stortrives i karten (Foto:  Morten Aasen gd.no / )
Pia Forberg stortrives i karten (Foto: Morten Aasen gd.no / )

Denne er en kjempesuksess

...nå vurderer de å utvide med motocrossbane også!

Pia Teigen skyter fart i karten oppover langsiden. Hun bremser ikke, men holder full gass i svingen. Her går det virkelig unna.

Etter noen runder rekker Pia hånda i været og kjører inn i depotet. Hun tar av seg hjelmen og et bredt smil kommer til syne.

- Dette er skikkelig moro, sier hun til gd.no

Hun er foreløpig eneste jente som kjører aktivt i NMK Skjåk, men det er ikke sikkert varer så lange. For denne sporten passer like godt for jenter som gutter.

Gokart passer for alle

- Gokart passer like godt for både store og små unger, forsikrer Geir Bruland mens han lufter bremsene på sin kart.

- Det blir en del skruing, men det er bare moro, forsikrer han.

Ivrige sjåfører


Jonas Vestad i fint driv gjennom svingen.  (Foto:   Morten Aasen,gd.no / ANB)
Jonas Vestad i fint driv gjennom svingen. (Foto: Morten Aasen,gd.no / ANB)


Leif Bruland står med gulflagget i hånda og føler nøye med på det som skjer ute på banen. Sikkerheten er viktig i motorsport. Så ser han på klokka og vinker av heatet med målflagget.

Kartene kommer rullende inn i depotet, kveldens trening er slutt.

- Kan vi kjøre mer i kveld, spør Jo Mallaug.

Han får negativt svar.

- Er det slutt alt nå?! Jo var tydeligvis ikke helt fornøyd med det, han hadde lyst til å kjøre mer ...

Se alle bildene fra banen her:


Enorm interesse

Ola Torgeir Skjaak, som kalles «OT», er leder i NMK Skjåk. Han er svært fornøyd med anlegget og den økende gokartinteressen.

- Banen ble åpnet i juli i fjor. Til nå har vi hatt over 40 på lisenskurs, og det er enda flere som står for tur. Dessuten vil vi også få godkjent gokartutleien vår i disse dager, så da håper vi enda flere vil fatte interessen for denne sporten, sier Skjaak.

- Dette er en utrolig flott sport, som man kan begynne med det året man fyller seks år. Alle under 16 år må ha med seg ledsager, legger han til.

OT forteller at Terje Tråstad og tidligere ordfører Hans Krogstad skal ha mye av æren for at klubben nå har fått gokartbane. Banen er 630 meter lang og har en bredde på sju-åtte meter. Klubben var gjeldfri på åpningsdagen av banen, ikke minst takket være en utrolig dugnadsinnsats av mange ildsjeler.

Neppe løp

- Har dere planer om å arrangere løp her?

- Nei, det tviler jeg på. Vi jobber for å skape et aktivt miljø, men det kreves mye for å kunne arrangere løp. Supertrening har vi imidlertid ambisjoner om å arrangere. Vi har trening på anlegget torsdagskvelder og lørdag ettermiddag, sier Ola Torgeir Skjaak.

Motocross planer

Det foreligger også planer om å bygge motocrossbane på området, men første post på programmet nå er å bygge sekretariat og kiosk.


Flere bil og motor-saker fra gd.no finner du her:


 De ivrige kart-entusiastene i NMK Skjåk gleder seg til å kunne kjøre en hel sesong på den nye banen i Botn (Foto: Morten Aasen, gd.no / ANB)
De ivrige kart-entusiastene i NMK Skjåk gleder seg til å kunne kjøre en hel sesong på den nye banen i Botn (Foto: Morten Aasen, gd.no / ANB)