Denne bruktbilfella må du ikke gå i

Altfor mange gjør det - og angrer i etterkant.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei leser med stor interesse mye av det dere skriver om bruktbiler og bruktbilkjøp. Det er er mange feller å gå i når man skal kjøpe bruktbil, men hva er etter din/deres mening den flest går i? Hilsen Bjørn H.

Benny svarer:

Hei Bjørn. Jeg tror den vanligste fellen folk går i er at de handler bil litt for raskt - uten å sjekke godt nok, hverken eget behov eller bilens tilstand. Det virker som mange får litt "skylapper" og at de ikke klarer å tenke rasjonelt hvis det de tror er "drømmebilen" plutselig dukker opp.

Jeg var for en del år siden med en kompis av meg og så på en tilårskommen Mercedes stasjonsvogn – og jeg ga tydelig uttrykk for dette neppe var noen god bil. Men jeg snakket for døve ører. Han bare skulle ha den bilen.

Etter noen dager fikk han nok en litt uggen følelse, og tok en tilstandsrapport hos merkeforhandler. Han fikk en skikkelig ”smørbrødliste” med ting som måtte / burde utbedres. Totalt kom det på det samme som han hadde betalt for bilen. Han klarte heldigvis å selge bilen videre ganske raskt – dog med et betydelig tap... Om jeg har mobbet han i etterkant av dette? Ikke noe særlig... ;-)

Alt annet enn barnevennlig

Et annet eksempel er et ungt par som kom inn i bilforretningen hvor jeg jobbet. Dama hadde ”kul” på magen og det ble snakket om barneseter og vogn.

De hadde en Opel Calibra – som jo ikke er den helt store familiebilen – i innbytte. Det var liksom naturlig for meg å tenke stasjonsvogn eller i alle fall enn litt praktisk bil til den lille familien. Men gutten fikk helt los på en Hyundai Coupe vi hadde stående og fikk overtalt dama si om dette virkelig var en smart familiebil.

Han skulle kjøpe en ny, sammenlagbar barnevogn som kanskje fikk plass i bagasjerommet, og det lille baksetet var ikke noen problem – babyer var jo så små...

Jeg forsøkte litt forsiktig å ymte frampå med at den ikke var en veldig praktisk familiebil - men nytteløst. De kjøpte en trang todørs coupe med like dårlig plass som gamlebilen til babyen skulle komme.

Moralen må vel være at det er smart å tenke seg om. Tell til 10 og spør deg selv: Er det virkelig denne jeg skal ha? Og som jeg har sagt mange, mange ganger tidligere: Sjekk bilen nøye FØR du kjøper den.

Del med vennene dine på Facebook

Les også: Denne bilen går på kaffe

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: