Samler du på OL-effekter så har du nå mulighet til å krone samlingen med en helt spesiell bil. Faksimile fra finn.no
Samler du på OL-effekter så har du nå mulighet til å krone samlingen med en helt spesiell bil. Faksimile fra finn.no

Denne ble det bare laget 250 av 

Nå er OL-bilen til salgs utenfor Bergen. 

Det begynner å bli en stund siden, men hvem husker ikke de fantastiske solfylte, men kalde dagene under vinter -OL på Lillehammer i 1994?

Ikke bare var det sportslige vellykket, men veldig mye av det rundt var også veldig bra.

Okei - vi ser at T-skjorta med «125 dager igjen» kanskje har hatt sin storhetstid. Rallarhatten med de mye omtalte OL-pinsene får du vel neppe en årslønn for heller, om du legger den ut på finn.no…

Denne bilen ble et vendepunkt for Volvo

Bare hvite Volvoer

Uansett - OL på Lillehammer fikk mye internasjonal skryt og oppmerksom for sin helhetlige grafiske profil. Den var delt opp i symboler, representert ved et stilisert nordlys, ikoner inspirert fra helleristninger, og mønster som skulle illustrere snø, is og kulde ... 

Og ikke minst de hvite Volvoene. Det var de eneste bilene som prydet bybildet i de dagene lekene pågikk, for 21 år siden.

Du kan kjøpe en!

Her begynner vi å nærme oss sakens kjerne. Det dukket nemlig opp et eksemplar av nettopp en slik OL-Volvo på finn.no forleden. En Volvo 740 Olympic -94.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Volvo hadde flere modeller på plass. Volvo 850 ble bygget i en spesialutgave på 1500 biler til formålet, men ellers rasket Volvo ihop det de hadde. Både aldrende 240, 440, 460 og altså 740.

Bilene var lakkert i hvitt og med spesiell dekor, som gjorde dem unike.

Nummer 13 av 250

Av 740-varianten ble det laget bare 250 stykker mellom 1991 og 1994. Etter mer enn 20 år så kan du jo nesten selv tenke deg hvor mange som er igjen av disse …

Om du fortsatt har pinsamlingen, T-skjorta, ett av de spesielle kumlokkene som ble laget (alle ble stjålet…) eller treningsdressen i de små-suspekte kombinasjonen rosa og grå – så har du nå altså muligheten til å krone samlingen med en ekte OL-Volvo også!

35.000 kroner pluss registrering er det Ørjan fra Eidsvåg utenfor Bergen ber om for sin 1992-modell, den har gått 263.000 kilometer.

Volvo 740 - kan være en god investering

Noe å reise til ungdoms-OL med?

På bildene ser den både, hel, pen og grei ut. Dessuten er den EU-godkjent og har ny clutch.

Med denne er du klar for å skape litt nostalgi på Lillehammer allerede kommende vinter.Da arrangeres nemlig Ungdoms-OL, igjen med Volvo som sponsor. Denne gangen med sorte, ladbare hybrider… Så gjenstår det å se om de noen gang vil bli klassikere på lik linje med de hvite, som vi alle husker så godt…

Volvo 760: Luksus-Volvoen er blitt veteran!