Helt til topps i 2014: Testen av BMW i8 var den mest leste biltesten på broom.no dette året. Det sier sitt om at mange drømmer om denne!
Helt til topps i 2014: Testen av BMW i8 var den mest leste biltesten på broom.no dette året. Det sier sitt om at mange drømmer om denne!

Denne bilen var vi aller mest nysgjerrig på i år

Mest lest av alle biltester.

Enten du skal kjøpe bil, bare vil holde deg orientert - eller rett og slett vil drømme deg litt bort: Biltester er noe veldig mange av oss kaster seg over. 

I året som har gått, har vi testet en rekke biler her på broom.no. Nå har vi sett nærmere på hvilke tester som har blitt lest flest ganger, og ut fra det laget vår egen Topp 3: Altså de mest populære biltestene hos oss i 2014.

Parkerte utenfor kjøpesenter

Helt til topps her går en bil som nok svært få av oss skal kjøpe - men som desto flere drømmer om. Vi snakker om BMW i8. Super-hybriden fra BMW som impnonerer både utenpå og inni.

Vår egen bilekspert Benny tok den med på test. Og selv om sportsbiler vanligvis ikke er helt hans "greie", ble han temmelig solgt etter møtet med i8. Dette skriver Benny:

En av test-dagene ble bilen parkert utenfor et kjøpesenter. Da jeg kom ut etter endt handling hadde en Tesla parkert ved siden av. Vet du hva? Den så nesten ut som en telefonkiosk der den sto. Teslaen altså ...

Mer for Batman 

Slik oppsummerer Benny testen sin: 

BMW i8 er morsom å kjøre, den byr på mye design, om ikke alltid av det praktiske og funksjonelle slaget.

Allikevel har bilen mye for seg. Den er på mange måter et vindu til hvordan bil-verden trolig vil se ut om få år. Særlig når det gjelder materialvalg og byggemåte.

Selv om forbruk og utslipp ser fint ut på papiret, så funker ikke den biten godt nok i praksis. Ennå. I alle fall ikke i denne typen bil, hvor det er så altfor morsomt å trå til litt...

Enn så lenge er nok bilen mer for Batman enn for menigmann. Men det er all grunn til å tro at når BMW lager "folkeutgaven" av denne, så blir den for menigmann og allikevel morsom nok og med typiske BMW-egenskaper – det vil si morsomme!

Klikk her for å lese hele i8-testen:

Tøft design 

Den har vært med noen år, men Land Rover Discovery 4 holder fortsatt koken på mange områder.
Den har vært med noen år, men Land Rover Discovery 4 holder fortsatt koken på mange områder.

Drømfaktoren er også med i den nest mest leste biltesten på broom.no i 2014. Her handler det om tøft design og overlegne terrengegenskaper: Vi snakker Land Rover Discovery 4, en av relativt få personbiler du fortsatt kan få i varebilutgave.

Denne bilen begynner å få noen år på baken, men Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen stortrivdes likevel i testperioden. Her er litt av det han skriver:

Koster å være kar 

Det er vanskelig å finne noe som gir samme framkommelighet, komfort og premiumfølelse som denne. Tett opptil umulig, faktisk.

Plassen er også i særklasse. Men det begynner å merkes at alderen har tatt den igjen. Lavere forbruk, mer moderne design og et nytt infotainmentsystem står på ønskelisten vår.

Uansett om du skal bruke den på skogsveier, anleggsområde eller motorvei, føler denne bilen seg hjemme.
Kort sagt - dette er en flott bil - men det koster å være kar.

Klikk her for å lese hele Discovery-testen:

Flytte grensene 

Volkswagen ruller inn en helt ny Passat - og den er mange nordmenn spente på!
Volkswagen ruller inn en helt ny Passat - og den er mange nordmenn spente på!

Fra Land Rover og SUV-drøm, skal vi til en langt mer folkelig bil på tredjeplassen. Her finner vi nemlig en nykommer som etter alt å dømme blir en av Norges aller mest solgte biler i 2015.

Vi snakker helt nye Volkswagen Passat. En bil som tar mål av seg å flytte grensene i denne klassen. VW har i forkant lovet premiumfaktor og svært mye fint, nytt utstyr - både på luksus- og sikkerhetsfronten.

Kan du lukeparkerings-triksene? Se video her:

Mer elegant 

Broom-Benny dro til Sardinia for å teste den. Her er noen av hans inntrykk: 

Det første som slår meg når jeg setter meg inn bak rattet er at VW Passat har tatt et langt steg videre når det gjelder innvendig design, materialkvalitet og finish. Dette er rett og slett lekkert og ikke langt unna det Audi eller Mercedes kunne stått inne for.

Det samme kan sies når vi begynner å kjøre. Her har VW gjort en god jobb med støydemping. Bilen går behagelig stille og igjen går tankene til at dette er svært nær premium, selv om det er "Folkevogn".

VW Passat framstår som mer elegant enn noen gang. Mye skyldes designet av frontykter og grill, men også den økte bredden gir bilen et lavere inntrykk. Noen modeller har fått en del krom-lister - noe som igjen underbygger det elegante.

Noen får motvind

Og slik oppsummerer Benny testen sin: 

Vi tror Passatvinden vil oppleves som motvind for konkurrentene. Denne bilen setter nemlig ny standard i klassen. Her er VW klart nærmere Mercedes - enn for eksempel Mazda og Toyota.

Foruten imponerende plass, lavt støynivå, bedre kjøreegenskaper, lavt forbruk og lekkert design, kan du nå også fråtse i utstyr som gjør kjøringen både sikrere og mer komfortabel.

Vi tviler ikke et øyeblikk på at Passat i denne generasjonen fortsatt vil være det norske folks familiefavoritt.

Klikk her for å lese hele Passat-testen:

 

 

 

Laster inn forumet...