PS s klasse hjerte
PS s klasse hjerte

Denne bilen er bra for hjertet

Gladmelding for alle med høyt blodtrykk eller hjertetrøbbel: Mercedes har lansert en bil som er bra for hjertet.

Mercedes-Benz S-klasse Hybrid er bra både for miljøet og for hjertet ditt.

Dette viser tester som bekrefter at førerens hjertefrekvens er lavere pr minutt i S-Klasse sammenlignet med konkurrerende biler, opplyser Mercedes i en pressemelding.

Muskulære spenninger

Tester av S-Klassen viser at den emosjonelle tilstanden hos føreren er bedre enn for dem som har kjørt konkurrerende biler.

«En praktisk sammenligningstest mellom S-Klasse og konkurrerende modeller viste store forskjeller blant førerne på opplevelsen av stressfaktorer. Under identiske kjøreforhold og trafikkforhold på ruten Berlin-Leipzig-Dresden-Berlin overvåket forskerne typiske stressindikatorer på mer enn 20 førere. Elektroder på armen, halsen og overkroppen registrerte stressindikatorer som muskulære spenninger og hjertefrekvens under hele reisen. Det ble påvist at førernes gjennomsnittlige hjertefrekvens var fem slag lavere per minutt i Mercedesen enn i biler den ble sammenlignet med», skriver bilprodusenten.

Testen bekreftet også den betydelige fremgangen Mercedes-Benz har hatt innenfor dette området de siste 15 årene. Hjertefrekvensen av førere i den nye S-Klasse er opptil åtte prosent lavere (eller 6,8 slag per minutt) i forholdt til tidligere tester gjennomført med W 126-serien S-Klasse.

Lavt CO2-utslipp

Sommeren 2009 lanserte Mercedes-Benz sin første personbilmodell med hybriddrift. En sterkt modifisert V6 bensinmotor og en kompakt hybridmodul gjør Mercedes-Benz S 400 Hybrid til verdens mest økonomiske, bensindrevne luksussedan.

Gjennomsnittsforbruket for S 400 Hybrid er beskjedne 0,79 l/mil. Det betyr igjen det laveste CO2-utslippet i denne klassen – 190 g/km.

Bensinmotoren yter 299 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 385 newtonmeter. Den elektriske motoren, drevet av et litium-ion-batteri, yter 20 hestekrefter og har et dreiemoment fra start på 160 Nm.

Sirkusdirektør-bilen: Les mer om brukt S-klasse her: