Denne bagen i UP-bilen inneholder noe de veldig sjelden bruker

– Det er kun for spesielle tilfeller. Se video:

2022 ligger an til å bli et svært mørkt år, med tanke på dødsfall i trafikken. Det har vært en rekke alvorlige ulykker, der menneskeliv har gått tapt. Langt flere enn på samme tid i fjor.

Nå ønsker man å ta grep. Sommer-månedene, juni, juli og august er nemlig vanligvis da det er flest dødsfall i trafikken.

Det viktigste tiltaket som settes i gang, er at Utrykningspolitiet (UP) vil være godt synlige på riks- og europaveiene denne sommeren.

De fleste vil kun forholde seg til utsiden av UP-bilen. Men du lurer kanskje på hva som befinner seg på innsiden? Det er nemlig en rekke skjermer, knapper og verktøy som er til rådighet for politiet.

Se video: Her kan du bli med UP på kontroll på E18

Sjelden brukt

Det mest relevante i hverdagen er kanskje fartsmåleren som måler gjennomsnittfart.

Men det er også mye annet utstyr i bilen. Inkludert en helt spesiell bag, som er bundet fast over baksetene.

Politioverbetjent, Olav Furre, har jobbet i utrykningspolitiet i 12. Men de er sjelden han har måttet åpne bagen i forbindelse med oppdragene han har vært på.

Hva som ligger i baggen – og hva annet som finnes i en bil fra utrykningspolitiet – kan du se i videoen over.

Broom-Vegard har selv blitt stoppet – og mistet førerkortet

Vi har fått være med politioverbetjent Olav Furre på oppdrag i hans UP-bil. Da fikk vi også se hva som befinner seg på innsiden av den uniformerte bilen.
Vi har fått være med politioverbetjent Olav Furre på oppdrag i hans UP-bil. Da fikk vi også se hva som befinner seg på innsiden av den uniformerte bilen.

Fra BMW til Volvo

Bilen vi får se nærmere på er en BMW 525d xDrive Touring av forrige generasjon 5-serie. Betegnelsen tilsier at det er en dieselmotor, firehjulsdrift og en stasjonsvogn. Vi får opplyst at UP-bilen har rundt 250 hestekrefter.

– Den går godt nok for oss, og ligger ypperlig på veien. Jeg er fornøyd med denne bilen. Nå er vi jo etterhvert på vei over til Volvo V90. Men denne bilen har gått såpass lite, at den vil være med oss en god stund videre, forteller Furre.

Video: Vi har vært med UP på fartskontroll på E18: – Bare tull!

Her er politiets nye supervåpen