Audi A1 eksteriør
Audi A1 eksteriør

Denne Audien er historisk

Aldri før har Audi fått så mange bestillinger på en ny bil.

I august lanserer Audi sin nye småbil A1. Og den er det mange som venter på!

Audi rapporterer nå om rekordmange ordrer etter at de åpnet for bestillinger av bilen. Sjefen for Audi-salget, Peter Schwarzenbauer, forteller at de aldri tidligere har solgt så mange eksemplarer den første måneden av noen modeller.

Norske priser

- I Europa kommer A1 til å gi oss en ekstra salgsboost, sier Schwarzenbauer.

Med det ligger Audi an til å klare sitt svært ambisiøse mål om å selge én million biler i 2010. I tillegg til A1, skal modeller som A7 og nye A8 bidra til det. Spesielt bra går det i Kina, der var økningen i mai i år 40 prosent opp i forhold til samme måned i 2009.

For et par måneder siden kunne vi offentliggjøre de norske prisene på A1. De er langt lavere enn mange - inkludert oss - hadde regnet med:

Et annet godt tilbud: Sjekk prisen på denne Mercedesen

Innstegs-diesel

A1 skal nemlig starte på 195 000 kroner! Det er nesten oppsiktsvekkende gunstig for en statusbil i dette segmentet. Og mest sannsynlig må flere av konkurrentene justere prisene på sine modeller for å kunne henge med.

Innstegsmodellen har en 1,6-liters TDI-motor på 90 hk under panseret. Det bør absolutt være tilstrekkelig i en såpass liten bil. Du får samme motor med 105 hk til 208 800 kroner. Og vil du heller ha bensin, starter 1,4 TFSI med 122 hk på 215 400 kroner. Lengde på 3,95 meter gjør A1 til en av de største bilene i denne klassen. I praksis er den nesten like stor som Golf var for et par generasjoner siden. Bredde på 1,74 meter lover også bra for den innvendige plassen - og gjør også sitt for at bilen ser sporty ut.

LES OGSÅ: Gjør et kupp på Audi A2

To motorer i starten

Audi A1 blir tilgjengelig i to utstyrsvarianter, Attraction og Ambition. Den karakteristiske takbuen kan leveres i fire ulike kontrastfarger.

Ved lansering i august er to motorer tilgjengelig, bensinmotoren 1,4 TFSI på 122 Hk og dieselmotoren 1,6 TDI på 105 Hk. Med bensinmotor gjør A1 unna sprinten 0-100 km/t på rett over ni sekunder.

LES TESTEN: Her er Audi R8 Spyder

audi_a1_metroproject_quattro2
audi_a1_metroproject_quattro2