Denne Audien blir en prisbombe

Mange venter på A1. Og den blir billig!

PS A1
PS A1

Konkurrentene i småbilklassen skal virkelig få noe å bryne seg på i august. Da lanserer nemlig Audi sin etterlengtete nye A1. Og prisene blir langt lavere enn vi hadde regnet med.

A1 skal nemlig starte på 195 000 kroner! Det er nesten oppsiktsvekkende gunstig for en statusbil i dette segmentet. Og mest sannsynlig må flere av konkurrentene justere prisene på sine modeller for å kunne henge med.

Nesten Golf-størrelse

Frykter du at dette er bil med strikkmotor? Niks. Innstegsmodellen har en 1,6-liters TDI-motor på 90 hk under panseret. Det bør absolutt være tilstrekkelig i en såpass liten bil. Du får samme motor med 105 hk til 208 800 kroner. Og vil du heller ha bensin, starter 1,4 TFSI med 122 hk på 215 400 kroner.

Lengde på 3,95 meter gjør A1 til en av de største bilene i denne klassen. I praksis er den nesten like stor som Golf var for et par generasjoner siden. Bredde på 1,74 meter lover også bra for den innvendige plassen - og gjør også sitt for at bilen ser sporty ut.

Audi A1 blir tilgjengelig i to utstyrsvarianter, Attraction og Ambition. Den karakteristiske takbuen kan leveres i fire ulike kontrastfarger.

Et annet godt tilbud: Sjekk prisen på denne Mercedesen

To motorer i starten

Utover standardutstyret, som blant annet er start-/stopp-system, kan Audi A1 leveres med ekstrautstyr som MMI navigasjonssystem plus, setetrekk i skinn, DAB-radio, panoramasoltak, xenon plus med LED-kjørelys og annet utstyr man tidligere har forbundet med større biler.

Ved lansering i august er to motorer tilgjengelig, bensinmotoren 1,4 TFSI på 122 Hk og dieselmotoren 1,6 TDI på 105 Hk. Med bensinmotor gjør A1 unna sprinten 0-100 km/t på rett over ni sekunder.

LES OGSÅ: Gjør et kupp på Audi A2

Har du lyst på A1? Si din mening i kommentarfeltet under:

audi_a1_metroproject_quattro2
audi_a1_metroproject_quattro2