Den store bilnyheten neste år – nå vet vi hva den koster

Her ligger det an til kø hos forhandlerne!

Opel Ampera-e blir etter alt å dømme en av de aller viktigste bilnyhetene neste år. Nå er prisene klare. 
Opel Ampera-e blir etter alt å dømme en av de aller viktigste bilnyhetene neste år. Nå er prisene klare. 

Til våren neste år kommer den: Elbilen som tar mål av seg å revolusjonere denne bilklassen i Norge.

Her handler det om rekkevidde. Der alle elbiler med unntak av Tesla i dag har en maks rekkevidde på rundt 300 kilometer, smeller nye Opel Ampera-e til med over 500 kilometer!

Med det er den aktuell for mange flere enn de som til nå har kjøpt elbil med folkelig prislapp.

Få uker etter at Opel Ampera-e for første gang ble avduket i Norge, er pris og utstyr på plass for Opels revolusjonerende elbil.

Norge er det første landet hvor Opel Ampera-e lanseres, og i utstyrsnivå Premium får den en startpris på 289.900 kroner.

Det er lavere pris enn de fleste hadde spådd på forhånd. Og om interessen har vært stor til nå, blir den garantert ikke mindre.

Enorm interesse

Helt fra den dagen de første bildene av Opel Ampera-e ble vist, har interessen for bilen vært svært stor. Kunder har møtt opp i butikken for å sikre seg bil, dette til tross for at hverken pris, utstyrsnivåer eller leveringstid har vært kjent.

– Forhåndssalget av Ampera-e startet uvanlig tidlig, nesten ett år før lansering. Vi forstår at mange har ventet utålmodig, og gleder oss stort over den fantastiske mottagelsen bilen har fått. Vi bestemte vi oss tidlig for å organisere en nasjonal bestillingsliste for å sørge for at kundene får bilen i den rekkefølgen de har blitt bestilt, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.

Offisiell salgsstart er fremskyndet, og Norge er det landet i Europa der Ampera-e først introduseres. Sammen med hele Opel-organisasjonen ser han frem til at de første kundene får bilen sin i juni 2017.

– Produksjonen planlegges og tildeles måned for måned og uke for uke, og vi forventer at alle som per 13. desember har bestilt bil kan regne med at den vil bli produsert i 2017, sier Jessen.

Vi har vært på tur med nye Opel Ampera-e, les mer her:

Opel Ampera-e testkjøres på fabrikken i Detroit. 
Opel Ampera-e testkjøres på fabrikken i Detroit. 

Godt utstyrt

Ampera-e Premium er eneste utgave, i alle fall i starten.

I tillegg til klassens største batteri på 60 kWt og plass til fem personer, får kjøperne av denne standardutstyr som 17-tommers lettmetallfelger, oppvarmet skinnratt, elektronisk klimaanlegg, IntelliLink infotainment med 10.2-tommers berøringsskjerm, regnsensor, Opel OnStar og Bi-Xenon hovedlys.

Slik ser det ut under panseret på nye Opel Ampera-e
Slik ser det ut under panseret på nye Opel Ampera-e

De som ønsker noe ekstra, kan velge mellom to utstyrspakker:

Komfortpakke som inneholder blant annet perforerte skinnseter, Bose lydanlegg og varme i baksetet. Denne koster 16.900 kroner.

Førerassistentpakke har Opel Eye, som gir trafikkskiltgjenkjenning, ryggekamera, aktiv filholder, samt blindsone- og filskiftvarsling. I tillegg består denne pakken av en avansert parkeringsassistent og ryggekamera. Prisen for denne pakken er på 12.900 kroner.

Har du noe å skjule? Husk å trykke på denne knappen!

Naturlig å velge Norge

– Vi har vært klar over at produksjonsvolumet fra start ville være begrenset. Derfor har vi valgt å introdusere Ampera-e i land der infrastrukturen for elbil allerede er på plass, eller som har vist et klart ønske om å bli ledene på elektrisk mobilitet. Det betyr at vi vil introdusere bilen i Norge først. Deretter følger Tyskland, Nederland, Frankrike og Sveits. Vi er imidlertid fleksible, og kan legge til land, eller endre rekkefølgen om situasjonen skulle endre seg, sier Peter Christian Küspert, visepresident for salg og servicemarked i Opel Group.

Opel Ampera-e hurtiglades med 50 kW DC, noe som vil gi omtrent 150 kilometer rekkevidde på 30 minutter.

Les også: Her er Opels nye flaggskip