Jeep Cherokee
Jeep Cherokee

Den amerikanske SUV-kongen

STOR SUV-KÅRING: Jeep Grand Cherokee oppfant premium-SUV-segmentet. Nå kommer den i helt ny versjon.

Broom kårer Drømme-SUV-en på påskefjellet, og du kan være med og stemme! Hver dag i hele påsken presenterer vi en ny, av i alt 10 kandidater. Den tredje nominerte til denne tittelen er: Jeep Grand Cherokee.

Mange vil påstå at det var Jeep som oppfant segmentet for premium-SUV-en, og kanskje med rette. De første utgavene av Mercedes-Benz Geländewagen og Range Rover var mer arbeidsmaskiner enn premium-noe-som helst.

Ble akterutseilt

Med romslig motorisering, der 5,9-liters Limited-utgaven fra 1998 har kanskje den morsomste kombinasjon av vekt og effekt, så var Grand Cherokee også tidlig ute blant SUV-ene med sportsbilprestasjoner.

Men om hestekreftantallet var høyt, betød ikke det at det gikk utover terrengegenskapene. Stiv aksel foran og bak er kanskje ikke opptimalt for komfort, men uslåelig når man beveger seg ut i periferien.

Jeep Grand Cherokee var tidlig ute, men ble etter hvert akterutseilt. Få og små oppdateringer holdt ikke mot konkurrenter som satset milliardbelløp på å være best.

Gjenfødelse av legende

Men nå kommer Jeep Grand Cherokee i ny utgave. Puristene vil sukke over at det ikke lengre er stive aksler, men heller uavhengig hjuloppheng. Dette går nok utover de ekstreme terrengegenskapene, men chassiset fra Mercedes-Benz ML gjør at Grand Cherokee igjen kan konkurrere på lik linje som sine motstandere.

Nye Jeep Grand Cherokee er en gjenfødelse av en legende, og derfor er den nominert til kåringen: Drømme-SUV-en på påskefjellet!

Les mer om Jeep Grand Cherokee her

Hva drømmer du om å kjøre på påskefjellet? Under kan du avgi din stemme!

3169894