Demo-kjørt bil kan være et smart kjøp

Her kan det være penger å spare.

Mange er skeptiske, men det er det liten grunn til mener Broom-Benny. Illustrasjonsbilde.
Mange er skeptiske, men det er det liten grunn til mener Broom-Benny. Illustrasjonsbilde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, finnes det noen betenkeligheter med å kjøpe en demo-bil? Noen ganger blir en bil omtalt som "administrasjonskjørt" av bilfirmaet. Er dette en omskriving av demo-kjørt?

Benny svarer:

Hei du! He, he... Du har nok helt rett i det med "adminstrasjonskjørt". Det er nok veldig ofte en omskriving av demo-kjørt.

Men – for all del – det kan jo være firmabilen til daglig leder, styreformann eller noen andre i firmaet også. Men de blir nok også innimellom brukt til demo-kjøring.

Jeg har ingen betenkeligheter med å kjøpe/anbefale demobiler. De er jo ofte bare ett år eller noen måneder gamle. De er ofte tatt ut med tanke på enkelt videresalg og er derfor ofte i fine/populære fargekombinasjoner og riktig utstyrt.

De fleste av disse bilene er ofte pent behandlet, vasket, støvsugd og polert. De er nye i Norge med full garanti etc. De som prøvekjører nye og dyre biler er jo som regel voksne og fornuftige mennesker som kjører pent. Så det at det er så skummmelt å kjøpe demo-kjørt bil er mer en myte enn en sannhet.

Det eneste jeg ville sjekket ut og spurt om er tidligere skader. Ut over det så tror jeg demo-kjørte biler kan være smarte og gode kjøp.

Det koker naturligvis ned til prisen. Du skal spare en del på å velge en slik bil, kontra en som er helt ny og som ingen andre har kjørt før deg. Hvis bilen er registrert første gang året før, kjøper du også i praksis en ett år gammel bruktbil. Det skal også gjenspeile seg i prisen.

På biler som ikke er super-populære og som selges tvert, kan det nok også være mulig å deale litt ekstra. For eksempel ved å få med ekstrautstyr i prisen. Forhandlerne har ofte god avanse på dette, dermed koster det ikke dem like mye som du som kunde må betale for det.

Lykke til med bilkjøp!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Video: