DeltaWing: Dette er en Nissan

1.6-liters motor – men tro ikke at det går seint av den grunn!

Nissan er tungt inne i DeltaWing   et racebil prosjekt som skal få prøve seg i Le Mans i juni. Bilen får kjøre løpet, men vil ikke delta i konkurransen.
Nissan er tungt inne i DeltaWing et racebil prosjekt som skal få prøve seg i Le Mans i juni. Bilen får kjøre løpet, men vil ikke delta i konkurransen.

Nissan har så visst ikke tenkt å leve med noe gubbestempel. I stedet lager de biler som Nissan GT-R og Juke R – som representerer noe av det heftigste du kan få på fire hjul i hver sin sjanger.

Nå kommer enda et nytt konsept, som kalles DeltaWing – som nesten minner mer om et fly enn en bil.

LES OGSÅ: Citroën vil også lage heftige biler

Del med dine Facebook-venner

DeltaWing.
DeltaWing.

Her er tanken å lage en bil som skal vise hva Nissan kan gjøre i ordentlig racing.

DeltaWing er dobbelt så aerodynamisk som en vanlig racerbil som deltar i Le Mans, og veier halvparten.

Det spesielle designet er det i Ben Bowlby som har hovedansvaret for – mens Nissan står for motoriseringen av prosjektet.

Til det har de altså viet nevnte 1.6-liter – som yter omtrent 300 hk. Det skulle borge for å kunne levere ganske så heftige rundetider.

LES OGSÅ: Jaguar sine racingbiler

Le Mans

Bilen får riktignok ikke lov til å delta offisielt i Le Mans 24 timersløpet som går av stabelen 16.–17. juni. Men de får lov til å kjøre løpet likevel – for å vise hvilke potensielle retninger racing kan tas i framtiden.

– Nissan DeltaWing innehar en omfattende liste med innovative ideer som vi kan lære fra, sier Nissan vise president Andy Palmer.

Han påpeker også at DeltaWing er et prosjekt som vil bidra til å se på hvordan en kan gjøre biler mest mulig effektive med tanke på forbruk av drivstoff.

Deltawing.
Deltawing.

LES OGSÅ: Vi har testet bilen verden ventet på i 50 år

Langt panser

I DeltaWing sitter føreren av bilen plassert bak det laaaange panseret – nesten like over bakakslingen.

Foran er det to små spesialhjul laget av Michelin – mens motoren sitter bak og sørger for at trykket på bakdekkene planter kreftene i bakken. Også de enorme bakdekkene er spesiallagde for anledningen – av Micheline de også.

Deltawing.
Deltawing.

Bakenden er for øvrig dominert av en stor finne – som skal bidra til å stabilisere. Men i motsetningen til et fly, som bruker aerodynamikk for å få løft, brukes de samme kreftene på motsatt måte i DeltaWing: De presser bilen ned på veien for å gi gode kjøreegenskaper.

For dem som skal følge med på Le Mans, kan vi fortelle at bilen vil kjøre fra "Garage 56", beregnet for eksperimentelle biler, og vil ha nummeret 0.

http://www.youtube.com/watch?v=3wlQAvEfmeI&feature=player_embedded

SE VIDEO: Broom kjører dragracer med 2.500 hk!