De Tomaso: Ble slått konkurs – så ble sjefen arrestert

Ikke veldig mye tyder på at vi ser denne på veien snart ...

Det lovet bra, men De Tomaso klarte ikke å få Deauville i produksjon og det endte med konkurs. Men nå gjenoppstår de kanskje   igjen.
Det lovet bra, men De Tomaso klarte ikke å få Deauville i produksjon og det endte med konkurs. Men nå gjenoppstår de kanskje igjen.

Forleden skrev vi om den triste utgangen på comeback-forsøket til entusiast-merket De Tomaso.

Under ledelse av den tidligere Fiat-sjefen Gian Mario Rossignolo, skulle bilmerket med røtter tilbake til 1959 komme tilbake med to nye modeller. Planen var å produsere relativt små serier – og appellere til de virkelig velstående bilentusiastene.

LES OGSÅ: Se hvem som gjør comeback

Misbruk av offentlige midler

I fjor fikk vi se konseptbilen DeAuville på bilutstillingen i Genève, den var da angivelig helt produksjonsklar. Men så ble det stille fra De Tomaso, før konkursnyheten kom i sommer.

Nå har utviklingen i saken tatt en ny retning. Bransje-nettstedet Autonews.com kan nemlig fortelle at Rossignolo sammen med to andre fra den tidligere De Tomaso-ledelsen er arrestert – mistenkt for å ha misbrukt offentlige midler.

Del med Facebook-vennene dine

1000 arbeidere

Det skal dreie seg om rundt 60 millioner kroner som var gitt i tilskudd for å få i gang De Tomaso-fabrikken. Bilprodusenten fikk flere millioner euro i støtte for å omskolere arbeiderne ved fabrikken som ble overtatt fra Pininfarina.

Til sammen 1000 arbeidere ble hentet inn igjen i januar i år, nå er alle uten jobb.

Full av sjarm: Jorun har en favoritt i italiensk rød

I husarrest

Anklagene mot De Tomaso-ledelsen skal angivelig dreie seg om blant annet en falsk bankgaranti som skal ha blitt brukt for å hente inn pengestøtte både fra Piedmont-regionen i Italia og fra EU sentralt.

Rossignolo skal nå sitte i husarrest, det er fortsatt helt uvisst om det kan lykkes å få inn nye interessenter som kan drive De Tomaso videre.

Hvis ingen kommer inn med mye pågangsmot (og friske penger),
  later det til å være slutt for De Tomaso - igjen. Merket gikk også konkurs
  i 2004.
Hvis ingen kommer inn med mye pågangsmot (og friske penger), later det til å være slutt for De Tomaso - igjen. Merket gikk også konkurs i 2004.

SE OGSÅ: Denne bilreklamen ble for sexy for italiensk TV