De sparer over 80 000 på ny Mercedes

Kanskje kan du også? Les mer her:

Mercedes C
Mercedes C

Mercedes har gått på en skikkelig stjernesmell i Norge og har ikke hatt lavere markedsandel på flere tiår.

2010 var absolutt ikke noe jubelår for Mercedes her hjemme – og så langt i 2011 har det gått fra svakt til enda verre.

Nå er merket nummer 14. på registreringsstatistikken med en markedsandel på 3 prosent. Det er mye svakere enn de argeste konkurrentene Audi og BMW som kan notere seg for henholdsvis 5,2 og 4,5 prosent.

Ikke dagligdags

Akkurat nå er importør og forhandlere på "krisetur" til Spania for å finne løsninger. Men importøren har allerede tatt grep som man håper skal øke salget. Dagens Næringsliv avslører nemlig at Mercedes-importør Bertel O. Steen har gått ut med et svært godt tilbud til de ansatte i konsernet. De får nå anledning til å kjøper biler med egen "ansatterabatt".

Det i seg selv er ikke noe nytt, men beløpet er ikke dagligdags. På en Mercedes C200 TDCI kan de ansatte spare hele 81 593 kroner. Og det stopper ikke der. På den lille flerbruksbilen B160 er prisavslaget på 62 199 kroner – mens de på minstemann A-klassen kan spare hele 54 027 kroner. Med andre ord tre svært gode kjøp.

LES OGSÅ: Slik pruter du på bil

Mulig å prute?

– Ansatterabatt har alltid vært vanlig og er også en hyggelig måte å bygge lojalitet til merket på blant de ansatte. Her har de 2800 ansatte i Bertel O. Steen fått en veldig god grunn til å kjøpe nybil. Dette er jo i praksis et lite kupp, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

– Og når de ansatte får så god pris, er det kanskje mulig for andre å prute også?

– Absolutt! Jeg ville definitivt t tatt med meg disse beløpene hvis jeg skulle kjøpe ny Mercedes og bruke dem som et argument ved prisforhandlingen. Det heter seg at en ansatterabatt ikke skal være høyere enn kostprisen og heller ikke være større enn den man gir til storkunder. Så dermed har man et veldig godt utgangspunkt for å diskutere pris, mener Benny.

Gode kjøp

– Kan man generelt gjøre gode kjøp på Mercedes nå?

– Ja, det tror jeg så absolutt. Verken importør eller forhandlere kan være fornøyd med det svake salget Mercedes har nå. Nå trenger de å få vind i seilene og få ut mange flere biler. Da tror jeg også fleksibiliteten vil være stor på å gi hyggelige rabatter til nybilkundene, sier Benny.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Hvorfor selger Mercedes så dårlig i Norge?