De som eier denne bilen er mest forsiktig i trafikken

Gjetter du hvem som er verstingene?

Førere av denne bilmodellen kjører med best flyt i trafikken, ifølge Sparebank1 Forsikring.
Førere av denne bilmodellen kjører med best flyt i trafikken, ifølge Sparebank1 Forsikring.

De som eier en Honda CR-V er de tryggeste og minst ulykkesutsatte bak rattet, viser en oversikt fra Sparebank1 Forsikring.

Selskapet lanserte tidligere i år det de kaller Smart bilforsikring. Fordelen med den nye forsikringen er at premien blir lavere jo tryggere du kjører.

Dessuten betaler du bare for faktisk kjørelengde, og den avleser bilen selv automatisk. Det eneste du som forsikringstaker må gjøre, er å plugge inn en liten Smartbrikke i diagnosekontakten inne i bilen.

Dette kan spare deg for tusenlapper i forsikring

Mye å spare!

Etter at nyheten ble lansert i april i år, har langt over 10.000 valgt Smart bilforsikring, og etter at godt over 30 millioner kilometer er registrert, har Sparebank1 Forsikring fått godt grunnlag for å lese trender.

Et funn er altså at førere av Honda CR-V er de mest forsiktige, og de som kjører med best flyt i trafikken – med en "grønn" og defensiv kjørestil. Dette betaler seg godt, og som forsikringstaker kan besparelsen bli opptil 15 prosent mot en tradisjonell forsikringsløsning med fast kjørelengde.

Bilmerkene med de mest aggressive sjåførene

Tryggere sjåfører lønner seg for alle

– Vi ser et ganske tydelig mønster i dataene. Nederst på listen dominerer mindre og kvikke biler som kanskje innbyr til en aktiv kjørestil, mens vi på toppen finner biler som kanskje mest foretrekkes av familier.

– Ikke overraskende dominerer tiden frem til rundt 35-års alder av singelliv med full fart på alt. Derfra ser vi en tydelig stabilisering til en mer voksen kjøreatferd. Dette har ikke minst å gjøre med etablering og små barn, sier Svein Skovly, leder innovasjon i Sparebank1 Forsikring til Broom.

Sammen med digital forretningsutvikler Kjell Jakob Krohn understreker han at et underliggende ønske ved utviklingen av Smart bilforsikring har vært å dytte folk i retning bedre kjørekultur med tryggere sjåfører:

– Færre uhell og mindre kostnader betyr lavere premier og mindre styr for alle, samtidig som det har positiv samfunnsøkonomisk betydning. En defensiv kjørestil er samtidig en "grønn" og miljøvennlig kjørestil, noe vi absolutt ønsker økt bevissthet omkring, mener de to.

Forsikringsselskap: Mange betaler for ting de ikke trenger

De beste – og de verste

Det er ikke bare Honda-eiere som kjører forsiktig. Her er 10 på topp for kjøring med flyt:

1. Honda CR-V

2. Mitsubishi Outlander

3. Volkswagen Sharan

4. Subaru XV

5. Subaru Forester

6. Ford S-Max

7. Ford Kuga

8. Toyota Avensis

9. Suzuki SX4

10. Toyota RAV4

... og her er bunnlisten, med minst flyt og mest brems og gass:

1. Volkswagen Polo

2. Volvo V40

3. BMW 5-serie

4. Volkswagen Golf

5. Toyota Landcruiser

6. Ford Fiesta

7. Mini Cooper

8. Audi A4

9. Skoda Fabia

10. Audi A2

Oversikten omfatter alle modeller det er minst 20 av i forsikringsselskapets data.

Du kan forsikre deg mot store verkstedregninger

Se video: De skal lage verdens tøffeste SUV