Nye Mondeo er første Ford ute i Vignale-versjon og den er ikke langt unna lansering i Norge heller.
Nye Mondeo er første Ford ute i Vignale-versjon og den er ikke langt unna lansering i Norge heller.

De skal lansere nytt luksusmerke i Norge

De første bilene kommer i sommer.

Premium-produsentene har økt markedsandelene sine kraftig de siste årene, også i Norge.

Så langt i år er både Audi, BMW og Mercedes inne blant de ti mest solgte bilmerkene her til lands. Det er dårlige nyheter for flere av de mer folkelige bilmerkene, som taper salg til premiummerkene.

Det er denne utviklingen Ford svarer på når de nå er i gang med å rulle ut sitt nye undermerke Vignale. Snart har vi det også i Norge.

Ekstraservice

- Jeg kan bekrefte at de første bilene kommer til Norge i juli/august. I første omgang kommer Mondeo Vignale, etter hvert kommer også nye S-Max i Vignale-versjon, forteller Anne Sønsteby som er informasjonsdirektør for Ford i Norge.

Vi i Broom var på en liten førvisning av nettopp S-Max Vignale i fjor, i Belgia. Her fikk vi vite mer om filosofien rundt dette luksusmerket. Fords målsetning er å  bygge opp en totalpakke som ikke bare handler om selve bilen. Vignale skal også bety ekstraservice og en rekke kundefordeler.

Ford regner med med at mange i denne målgruppa er folk med travel hverdag og lite tid til overs. Målet er alt som har med bilhold å gjøre skal være enklere og mer bekymringsfritt  for Vignale-eierne.

Vignale-interiørene skal være betydelig mer påkostet enn i de vanlige Ford-modellene.
Vignale-interiørene skal være betydelig mer påkostet enn i de vanlige Ford-modellene.

Han hadde Norges første Ford Mustang

Luksusfølelse

Vignale betyr i tillegg at bilene får en visuell oppgradering og mer eksklusive materialer, særlig i interiøret.

Ambisjonen er å gi en kjøreopplevelse og en luksusfølelse som ikke skal stå noe tilbake for premiummerkene, tvert imot. Vignale-modellene skal også være tilgjengelige med alt Ford kan komme opp med av luksus- og sikkerhetsutstyr. I tillegg skal Ford åpne for stor grad av skreddersøm. Støydempingen skal også være bedre. De legger seg således et godt stykke over de best utstyrte versjonene av de "vanlige" Ford-utgavene. 

En ting MÅ du ha på denne bilen

– Noe nytt i klassen

Anne Sønsteby i Ford kan imidlertid ikke si noe om priser ennå.

Skuffe på toppen av bagasjerommet er en av detaljene.
Skuffe på toppen av bagasjerommet er en av detaljene.

– Nei, det er litt for tidlig. Vi har ikke dette helt klart ennå, men vi regnet med å ha alt på plass i forhold til at vi kan ta imot bestillinger fra mai av.

– Hva med salgsmål?

– Jeg har ikke lyst til å si så mye om salgsmål, men med denne modellen forventer vi å tiltrekke oss mange kunder som ikke har Ford på handlelisten i dag. Vi har stor tro på Vignale-satsingen. Disse modellene skal by på noe nytt i klassen, både i forhold til valuta for pengene og kundeopplevelsen hos de som kjøper en Vignale, sier Anne Sønsteby.

Dette er luksus, men på en litt annerledes måte

Flere modeller på gang

Først ut er altså Mondeo. Andre generasjon S-Max er ventet til Norge i august. Det er grunn til å tro at Vignale-utgaven av denne  skal være klar et lite halvår etter det, altså rundt årsskiftet.

Ford har også bekreftet at flere modeller er på gang i Vignale-versjon. Mest sannsynligvis er det snakk om Kuga og Galaxy. Mindre modeller som Focus og Fiesta skal det ikke være planlagt Vignale-versjoner av.

Her kjører storfamilien på første klasse

Mer krom er blant Vignale-virkemidlene utenpå.
Mer krom er blant Vignale-virkemidlene utenpå.

Sjeldent syn: Husker du dette bilmerket?