Bildekk av løvetann   det kan bli en realitet i løpet av ikke altfor lang tid. Continental har nemlig kommet langt med et prosjekt på området.
Bildekk av løvetann det kan bli en realitet i løpet av ikke altfor lang tid. Continental har nemlig kommet langt med et prosjekt på området.

De skal lage bildekk av løvetann

Kanskje ikke bare ugress likevel?

Et bildekk er ikke bare et bildekk. Her skjer det en rivende utvikling – og verdens dekkprodusenter investerer årlig milliardbeløp i forskning og utvikling.

Alt for å lage stadig bedre, tryggere og mer komfortable dekk. Og konkurransen er tøff.

Høyverdig gummi

Men det er ikke bare de ulike dekk-egenskapene man jobber med. Nå opplyser Continental at de står på randen av et gjennombrudd med sitt utviklingsprosjekt for gummi laget av løvetann.

I de senere årene har Continental, sammen med Fraunhofer-Instituttet i Aachen, klart å produsere høyverdig gummi fra løvetann i laboratoriet.


LES OGSÅ: Disse kunne bare vært amerikanske ...

Spare miljøet

– Vi investerer stort i dette prosjektet fordi vi er overbevist om at det vil være i stand til ytterligere forbedre vår dekkproduksjon i det lange løp. Produksjon av gummi fra løvetann er langt mindre væravhengig enn produksjon fra gummitrær, og sist, men ikke minst; løvetann kan vi plante nær sagt hvor som helst. Vi kan dyrke avlinger med løvetann nær våre produksjonssteder, og dermed spare miljøet på grunn av langt mindre logistikk, forklarer Nikolai Setzer hos Continental i en pressemelding.

De første testdekkene med gummi laget av løvetann er planlagt testet på vanlige veier.


Dette bør du sjekke før du skifter dekk


Mer robust

– Vi har bygget opp en stor kompetanse innen løvetanndyrking de siste årene, og gummien produsert fra løvetann er faktisk mer robust enn gummien fra gummitrær.

– Med denne teknologien tar vi et langt steg mot vår mål om å produsere dekk helt uten bruk av fossile materialer, sier Frank Larsen, teknisk sjef hos Continental Dekk Norge.

Sjeldne saker: Bilene Volvo aldri laget