De skal kjøre 1.400 kilometer – for å gi deg de siste bilnyhetene

Broom-gutta på roadtrip - med skikkelig godbil!

Broom-gutta er på vei, men det er fortsatt et stykke til Frankfurt ...
Broom-gutta er på vei, men det er fortsatt et stykke til Frankfurt ...

Snart er det duket for årets mest spennende bilmesse – nemlig IAA – Internationale Automobil-Ausstellung – i Frankfurt.

Vi i Broom skal naturligvis være der og rapportere hjem om nyhetene.

Akkurat nå er redaksjonssjef Vegard og salgssjef Øyvind på vei. Men ikke med fly. Nei, de har bestemt seg for at det er en god idé å kjøre hele veien til Frankfurt. En distanse på rundt 1.400 kilometer, fra Oslo.

I utgangspunktet høres det kanskje ikke spesielt morsomt ut. Men her snakker vi ekte multitasking. Gutta skal nemlig teste bil samtidig, og ikke hvilken som helst bil. Nei, de er på vei i en BMW M135i med 326 hestekrefter!

De satte kursen mot Tyskland søndag formiddag. Nå har de vært på veien i noen timer, og ankommet Öresundbrua, mellom Malmø og København.

Vi tar en telefon for å høre hvordan det står til!

Dette er verdens mest eksklusive bilutstilling

Lang tur

– Ring, ring …

– Hallo, er det deg Benny! Hvordan står det til?

– Jo, her går det fint. Tenkte jeg ville høre litt hvordan det går med dere. Har jo vært på veien i noen timer nå. Går det bra?

– Absolutt! Her flyr både timene og kilometerne unna!  Vi gleder oss jo begge til utstillingen og alt vi skal få se der!

– Men, hvordan er kjøreplanen, Vegard?

– Første etappe startet hjemme hos meg i dag klokken 11. Så møtte jeg Øyvind i Oslo. Og siden har det gått i ett – og slik fortsetter det til Lübeck. Der har vi ordnet oss overnatting. Derfra er det  bare seks timer til Frankfurt. Og mange av de timene skal tilbringes på Autobahn. Det gleder vi oss til. For denne bilen har mye mer å by på enn det vi kan få på veier med fartsgrenser.

Ikke flere ulykker: Her blir det fri fart på flere veier

Angret på lunsjen

– Vi stoppet og tok lunsj i Varberg. For der er det McDonalds …

– Vent nå litt, her. Slik jeg kjenner Øyvind er han nærmest vaksinert mot McDonalds. Hvordan klarte du det kunststykket å få ham med dit?

– Jo, altså, de har McDonalds der. Men de hadde også en annen veikro-aktig sak. Og Øyvind insisterte naturligvis på at vi skulle spise der i stedet. For det måtte jo være mye sunnere. Men da vi fikk servert maten, tror jeg han angret. Og da vi var ferdige å spise, VET jeg at han angret. He, he…

Vi får bare glemme det så fort vi kan. Øyvind har for øvrig kjørt denne distansen noen ganger mer enn meg, han elsker lange bilturer og vet om en restaurant i Lübeck hvor vi skal spise sen middag i kveld. Så det blir nok bra.

Heftig fraspark

– Men hva med bilen ? 

– Den er moro!. En skikkelig sinna, liten kompaktbil. M135i er blitt enda råere etter faceliften. Med 326 hk klarer den faktisk 0-100 km/t på under fem sekunder. Det er et formidabelt fraspark! Tøff lyd er det også – uten at den blir alt for påtrengende. Det er imidlertid en hel del dekk- og vindstøy. Her merkes det at vi er i småbilklassen, selv om det er premiumbil forteller Vegard.

BMWs råeste – enkelt og greit!

Musikk-krangel

– Det har forresten blitt noen stopp på bensinstasjonene på veien. Tanken er ikke så stor, og forbruket ligger rundt literen på mila. Ideelt sett skulle vi gjerne hatt litt større tank, så hadde turen gått enda kjappere.

– Jeg regner ellers med at det er 80-tallsmusikk for alle pengene? Jeg vet at Øyvind har en ganske omfattende spilleliste klar på sin iPod …

– He, he, så langt har vi klart å unngå musikk. Det kan nok være en potensiell kilde til litt diskusjon. For jeg deler ikke Øyvinds fascinasjon for syntbasert pop a-la Human League og hva det nå heter alt sammen. Vi får ta den fighten når og hvis vi kommer så langt. Bilen har i alle fall Spotify-App – så vi har muligheten til å høre omtrent hva vi vil.

Slik går det når bilstereo blir galskap

Blir mye gåing

– Når kommer dere fram til Frankfurt på mandag?

– Vi regner med å være på plass på tidlig ettermiddag. Så er det rett på VW sin forhåndspresentasjon for meg. Arnstein (Lord Arnstein Landsem, red. anm.) stikker for å få med seg Opel sitt arrangement.

– Så braker det løs for fullt med messe på tirsdag. Da er det bare å knytte på seg gode sko, og fly rundt det beina klarer. Akkurat i Frankfurt er det jo ganske langt mellom de forskjellige hallene, så det kommer til å bli rene treningsøkta! Men jeg gleder meg så jeg nesten ikke klarer å sitte stille. Dette skal bli moro.

Live-senter!

– Ja, dere får kjøre forsiktig den siste biten før hotellet. Så snakkes vi etter hvert.

Broom skal altså være på plass for å gi fyldig dekning av Frankfurt-messen. I den forbindelse blir det også livestudio på broom.no. Der kan leserne naturligvis også kommentere, stille spørsmål og diskutere årets bilnyheter!

Så følg med her på Broom.no utover uka!

Tro det eller ei: Denne skal nesten ingen nordmenn kjøpe