De skal friste oss med italiensk luksus

Ny importør av Ferrari og Maserati i Norge.

Det handler om både luksus og drøm hos Ferrari og Maserati.
Det handler om både luksus og drøm hos Ferrari og Maserati.

Markedet for luksus- og superbiler ser bare ut til å bli bedre og bedre. Nå er det klart for ny importør av merkene Ferrari og Maserati i Norge.

Relativt nystartete Autoxo AS tar nemlig over for Autostrada Sport AS.

Autostrada Sport endrer i samme slengen navn til Autoxo Sport og fortsetter driften i eksisterende lokaler på Billingstadsletta.

– Vi vil også fortsette med service og oppfølging. Vi har et autorisert Ferrari-verksted her, og får dessuten med oss ansatte med høy kompetanse, sier Autoxo-sjef Olav Medhus.

Så billig kan du få brukt superbil

Vil vokse mer

De nye eierne har tenkt å rendyrke og satse enda hardere på salg av de to italienske sports- og luksusbilene.

– Markedet er i vekst, og har vært det i flere år. Disse to merkene har også nå et modellutvalg som gjør at vi kan vokse videre med dem, forteller Medhus.

Her er historiens råeste Ferrari

Godt synlig

Planen er at Ferrari- og Maserati-forhandleren skal omsette for 200 millioner kroner årlig. Det er mye penger, men i dette segmentet trenger det ikke å bety så mange biler.

Prisene starter gjerne på over en million kroner, og de dyreste koster fort 3-5 millioner kroner.

Maserati har en spesielt spennende modell på vei inn i sommer – nemlig SUVen Levante. Flere nordmenn har allerede lagt inn bestilling på denne bilen, før de i det hele tatt har fått kjøre den.

Dette kjører verdens beste fotballspillere

– Nordmenn har god økonomi

– Hvem er typiske kunder på disse bilene?

– Jeg vil ikke si at det er noen typisk profil på kundene. Det varierer. Nordmenn har god økonomi generelt, og vi er normalt glad i å bruke penger på bil.

Selskapet er importør og forhandler med eget servicemarked for Maserati i Norge. Selskapet er også forhandler med eget servicemarked for Ferrari i Norge.

Brukt superbil: Her er fire heftige ...

Stor omsetning

AutostradaGruppen solgte 2.800 biler og omsatte for over 1 milliard i 2015, med et driftsresultat på 17 mill. De satser sterkt på lokal forankring med hovedfokus i Telemark, og vil løfte satsningen ytterligere med et stort bruktbilsenter i Porsgrunn samt bygge nytt Jaguar- og Land Rover-senter med markedsområde Telemark, Vestfold og deler av Agder.

– Med dette som bakgrunn har vi valgt å selge Autostrada Sport for å samle ressursene våre om den satsingen vi står foran i Telemark, sier daglig leder Gisle Valen.

I skrivende stund ligger det 39 Ferrarrier og 19 Maserati til salgs i bruktmarkedet i Norge.

Video: Drømmebilduell: Lamborghnini Aventador vs Ferrari 458