Audi_a6_2011 forfra
Audi_a6_2011 forfra

De første bildene: Her er nye Audi A6

Audis familiebil kommer i fjerde generasjon. Og den er sporty!

I går kveld viste vi Audis teaser-video med små bruddstykker av nye A6. Det gikk ikke mange timer før Audi rullet i gang det virkelig store markedsføringstoget – og slapp ut alle bildene av sin nye A6-generasjon.

Dette er en svært viktig bil for Audi – og en av drømme-familiebilene for mange nordmenn. I mars 2011 lanseres den her til lands. Og nå får vi altså både bilder og informasjon om nykommeren.

Helt klart ny

Nye Audi A6 er 4,92 meter lang, 1,87 meter bred og bare 1,46 meter høy. Det er sportslige proporsjoner for en bil i storbilklassen.

Akselavstanden har økt og er nå 2,91 meter. Myke overflater og presise linjer dominerer designet. Den lave taklinjen og den fremtredende skulderlinjen langs bilens side skaper et dynamisk helhetsinntrykk. Frontlyktene, som er tilgjengelige med full LED-teknologi, understreker den kraftfulle fronten. Du ser definitivt at det er en A6 – men det er også like klart en ny A6.

Mye aluminium

Audi_a6_2011-innv.
Audi_a6_2011-innv.

Interiøret gjenspeiler de sportslige linjene. Instrumentpanelet er buet og setter sjåføren i sentrum. Forsetene kan selvfølgelig leveres med blant annet ventilasjon – og massasjefunksjoner - og den økte akselavstanden sørger for mer plass til passasjerene i baksetene.

Siste generasjon Audi MMI, kjent fra Audi A8 og Audi A7 Sportback, jobber tett sammen med bilens valgfrie assistanse- og sikkerhetssystemer. Egne online-tjenester og navigasjon via Google Earth er også noe av hva nye Audi A6 kan by på. Bagasjerommet er for øvrig på 530 liter.

Se hvilken konkurrent som har klassens største bagasjerom:

Det er mye aluminium i nye Audi A6. Det gjør den lett, stiv og sikker. Nøye tilpassede komponenter og systematisk hydraulisk demping gir god kjørekomfort. . Siste generasjon quattro permanent firehjulsdrift er tilgjengelig for flere motoriseringer, og fordeler kreftene 40:60 mellom for- og bakhjulene.

Fem motorer

Audi_a6_2011.siden
Audi_a6_2011.siden

En egen sportsdifferensial for bakakselen er også tilgjengelig på de større motorene. Audi drive select er standard og kan kombineres med adaptiv luftfjæring. En ny funksjon i Audi drive select er ”Efficiency-mode”, den vil stille inn bilens egenskaper for maksimal sparsommelighet.

Nye Audi A6 kommer med et utvalg av fem motorer, fra 177 Hk til 300 Hk, to bensinmotorer og tre dieselmotorer. Sammenlignet med den forrige modellserien har nye Audi A6 redusert drivstofforbruket med opp til 19 prosent. 2,0 TDI 177 Hk (380 Nm) i kombinasjon med en manuell girkasse, har forbruk helt nede på 0,49 liter per mil, noe som gir et CO2-utslipp på 129 g/km ved blandet kjøring.

Her kan du lese mer om brukt A6 i Brooms bruktbilguide

Viktig modell

Den kraftigste bensinmotoren er 3,0 TFSI V6 som leverer 300 Hk (440 Nm). Den tar sprinten fra 0 til 100 km/t på raske 5,5 sekunder og har en elektronisk begrenset toppfart på 250 km/t. Forbruket er på 0,82 liter per mil, det gir et utslipp på 190 gram CO2 per km.

– Audi A6 er en svært viktig modell for oss. Vi gleder oss til å presentere nye Audi A6, jeg er ikke i tvil om at den vil være klassens mest innovative og sportslige bil, sier Vidar Eriksen, direktør for Audi hos importøren Harald A. Møller AS i en pressemelding.

– Prisene på nye Audi A6 er ennå ikke klare, men vi er trygge på at prisene vil glede både nye og eksisterende kunder, avslutter Vidar Eriksen.

Vil du se flere bilder av nye A6? Da klikker du her:

A6 på billigsalg? Les testen her:

Audi_a6_2011.bakfra
Audi_a6_2011.bakfra

Les hva Broom-leserne mener om nye A6 og si din mening i kommentarfeltet under: