– De bør sette ned prisen med minst 50.000 kroner

Slik kunne det blitt fart i salget for et merke som sliter tungt.

Opel Insignia imponerer ikke i politibil testen i Sverige. Vi kan legge til at bilen straks kommer i ny og oppgradert versjon, kanskje blir resultatene da bedre?
Opel Insignia imponerer ikke i politibil testen i Sverige. Vi kan legge til at bilen straks kommer i ny og oppgradert versjon, kanskje blir resultatene da bedre?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei

Som gammal Opel-mann har det ikke vært mye å glede seg over de siste årene når det gjelder profil og salg for Opel her hjemme. Det virker som merket har kommet helt i skyggen av mange av de andre og ikke skjønner jeg hvorfor, for modellene har aldri vært bedre, men det virker ikke som det hjelper. Nå ser jeg at Opel har fått ny toppsjef igjen. Tror du det hjelper og hva tror du egentlig skal til for å gi Opel tilbake den posisjonen merket fortjener i Norge? Takk for en god spalte, forresten!

Benny svarer:


Hei du – og takk for det! Det stemmer at Opel har fått ny sjef her i Norge og her har de sikret seg en av de flinkeste og mest dedikerte lederne innenfor norsk bilbransje. Han heter Bernt Jessen og kommer fra Mitsubishi.

Men sannelig tror jeg også han vil få en tøff jobb! Opel har slitt i motbakke i mange år og det er ikke gjort over natten å snu en sånn utvikling, så langt der ifra.

Slik jeg oppfatter situasjonen har det vært betydelig slitasje mellom importøren og forhandlerne.

Tidligere optimisme har blitt snudd til pessimisme og da jobber man tungt.

Jeg skal absolutt ikke påberope meg å ha alle svarene på hva Opel bør gjøre. Det er jo veldig lett å sitte her ved PC-en og tro man har fasiten på det meste, og dette er nok svært sammensatt og krevende.

Skal man lykkes på sikt, er det eneste som nytter hard og metodisk jobbing.

Det må skje fra topp til bunns – og gjennom alle ledd i organisasjonen. Dedikerte og entusiastiske medarbeidere er gull verdt. I tillegg må modellene være "riktige".

Les testen vår av Insignia stasjonsvogn – klikk her:

Skikkelig knalltilbud

Helt enig med deg at Opel i dag har en bra modellrekke, de mangler egentlig bare en SUV i familieklassen. Der har ikke Antara funket i det hele tatt. Insignia begynner også å trekke på årene, og har aldri blitt den suksessen den egentlig hadde fortjent å være her hjemme. Men nylig lanserte Mokka er modellen som kan være med på å snu det. Den har fått kjempegod mottakelse, og det er svært lenge siden Opel-forhandlerne har solgt så mange biler på så kort tid.

Jeg tror også det ville vært smart å gjøre noe så kortsiktig og enkelt som å lage en skikkelig knalltilbud på en modell som har stort potensial – men som selger altfor lite.

Nemlig Insignia stasjonsvogn med firehjulstrekk.

Sports Tourer AWD er navnet og den er egentlig helt perfekt etter hva veldig mange norske nybilkjøpere ønsker seg: Stasjonsvogn med dieselmotor og 4x4. Likevel er salget lavt. I dag koster den fra 434.900 kroner. Ingen avskrekkende pris i det hele tatt. Men hvis Opel dro til og solgte den 50.000 kroner billigere i en periode, tror jeg det både ville skapt oppmerksomhet, fått kunder inn i butikkene – og gitt forhandlerne ny optimisme.

Mange av dem får også nå framover besøk av potensielle Mokka-kunder. Det er en fin bil, men den er absolutt ikke spesielt stor.

I stedet for at kundene da forlater butikken og går og kjøper en større bil fra et annet merke, kunne de enkelt bli geleidet videre til Insigniaen som sto der til knallpris.

Samtidig som både Astra og Corsa også sto der til gunstige priser. Det handler veldig mye om å få satt folk bak rattet og sendt de på en prøvetur. Mange ville blitt positivt overrasket. Bilene har aldri vært bedre!

Vel, det var bare noen tanker fra min side. Jeg håper i alle fall at Opel får ny vind i seilene framover og ønsker dem lykke til med det!


LES OGSÅ: Den er perfekt for norske forholdStort arkiv
Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Kjøp Opel – få pengene tilbake etter 30 dager

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: