Dag Einar importerte drømmebilen fra Finland

– Det jeg liker best med denne er utseendet! 

Den gamle Toyotan er både tøff og sjarmerende samtidig som den byr på god framkommelighet. Foto: Privat
Den gamle Toyotan er både tøff og sjarmerende samtidig som den byr på god framkommelighet. Foto: Privat

 

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Japanske biler har etter hvert og endelig begynt å få en viss "standing" som klassikere i bilmiljøene. Mange av disse er sportsbiler, som Datsuns Z modeller, Mazda RX-serie med wankelmotor og den vakre Toyota 2000 GT. Men hederlige unntak fra dette finnes.

Toyota Land Cruiser er ett av disse unntakene. En av de som samler og tar vare på minst ett eksemplar av arten er Dag Einar Andreassen fra Råde i Østfold.
Neppe helt tilfeldig at det ble en firehjulstrekker på ham - det virker nemlig som om han er veldig glad i kjøretøyer med god framkommelighet.

Har to!

Foruten den sjarmerende Land Cruiser pickupen du ser på disse bildene, så ser det ut som det finnes ytterligere ett - og nyere - eksemplar av arten i den nybygde garasjen hans.
Også gressklipperen er utstyrt med firehjulstrekk. Det eneste som ikke har firehjulstrekk er en nydelig, nostalgisk Fordson Dexta traktor som er et annet kjært kjøretøy for Dag Einar.

Den klassiske Land Cruiser HJ45-en har han selv importert fra Finland. HJ 45 ble lansert i 1973, det er en bil med lang akselavstand og med en 3,6-liters diesel rekkesekser-motor, med aner fra Mercedes, om vi ikke tar helt feil.

Denne modellserien som ofte blir omtalt som j-serien, eller Bandeirante, ble laget mellom 1968 og 2001. Den er både konservativ og enkel, men på typisk Land Cruiser-vis solid, med god framkommelighet og slett ikke uten en god dose med sjarm.

Denne bilen er som en hytte uten vann og strøm

Bilen:

Merke & modell: Toyota Land Cruiser HJ45 PU

Hvor lenge har du eid den? Siden 2009

Hva har du gjort med den? Skiftet fjærer, laget eksosanlegg i rustfrie industrirør.

Liker best med bilen: Utseendet, pickup-karosseriet og rekkesekseren under panseret.

Liker minst med bilen: At den ikke har skilter.

Beste opplevelse med bilen: Landstreff Norsk Land Cruiser Klubb 2014 nord for Bergen. Kjørte 120 mil uten at noe skjedde, til tross for at den hadde stått i ca fire år.

Framtidsplaner for bilen: Store tanker om å få skilter på den, men lysten på skruing går opp og ned, samt at jeg har skaffet meg en traktor som jeg har pusset opp i vinter. En Fordson Dexta 1961 som også er et hjertebarn.

Drømmebil: Toyota Land Cruiser 200

Annet: Bilen er importert fra Turku i Finland i 2009 og jeg hadde store planer, men det er ikke alltid at planene går som man tenker og ønsker. Mange i klubben synes nok jeg har vært vel lat ang min bil og det skal jeg ærlig innrømme. De fleste av mine kjøretøy har 4x4 og måtte derfor ha dette på gressklipperen også. En 2013 Stiga Park Pro 25Hk 4x4 125cm

Les vår test av helt nye Toyota Landcruiser her

Eieren:


Navn: Dag Einar Andreassen

Alder: 52 år.

Bosted: Råde i Østfold

Litt om meg selv: Jeg er singel, ugift og uten barn. Bor i eget hus med stor hage og stor deilig garasje som for øvrig er nyoppført. 70 kvadratmeter,  fullisolert, der har jeg 40 tonns presse, 3-fas sveis og det jeg ellers trenger for å kose meg.

Driver eget firma i hagebransjen, klipper plener for folk. Pga en hjertestans og påfølgende hjerteinfarkt, har jeg nå blitt trygdet, men kan heldigvis jobbe litt ved siden av.

Les mer om Toyota Land Cruiser i vår bruktbilguide

Vis fram bilen din!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Dag Einar om? Bruk kommentarfeltet under!