Dag 5 Den grensesprengende SUV-en

STOR SUV-KÅRING: At japanere kan elektronikk har vi visst i 50 år. I Lexus RX 450h jobber teknikken for miljøet.

Lexus 450h
Lexus 450h

Broom kårer Drømme-SUV-en på påskefjellet, og du kan være med og stemme! Hver dag i hele påsken pressenterer vi en ny, av i alt 10 kandidater. Den femte nominerte til denne tittelen er: Lexus RX 450h!

Hybridteknologi kommer ikke til å revolusjonere verden før det blir Plug-In. Allikevel er ikke Lexus RX 450h på vei ned en blindvei. Hybridteknologi gjør mer nytte for seg jo tyngre kjøretøyet er, da er ikke bilen like sensibelt for den ekstra vekten batteripakken og de elektriske motorene utgjør - og det beviser denne bilen ved drivstoffsparingen.

Bellona

Lexus RX 450h lader batteripakken ved bruk av en 3,5-liters V6-motor. Bensin- og elektromotoren yter til sammen 295 hester, så man skjønner at dette i utgangspunktet ikke er noe Bellona ville ropt hurra for.

Men den har en del interessant teknologi. Blant annet bruker den varmen fra eksosrørene til å varme motoren, slik at den får opptimal arbeidstemperatur kjappere, og derfor er raskere tilgjengelig for start-stopp-funksjonen. Dette er teknologi som er attraktiv også for andre bilmodeller - hybrid eller ikke.

Hytteparkering

RX-serien var også den første, virkelig landeveistilpassede SUV-en. Dette er en hevet personbil, mot en senket terrengbil. Det merker man bak rattet.

En SUV skal slite litt med å bli miljøvennlig. Til det er den i utgangspunktet altfor stor. tung og klossete. Men Lexus har gitt SUV-en en miljøbevissthet, og er kanskje den mest politisk korrekte SUV-en du kan parkere foran hytta. Derfor er RX 450h nominert til kåringen: Drømme-SUV-en på påskefjellet!

Les test av Lexus RX 450h her

Hva drømmer du om å kjøre til påskefjellet? Under kan du avgi din stemme!

3169894