Dacia Lodgy: Dette blir en råbillig familiebil

Flerbruksbil med plass til syv er neste modell ut fra Dacia.

Dette er Lodgy, bilmodell nummer fire ut fra Renaults billigmerke Dacia.
Dette er Lodgy, bilmodell nummer fire ut fra Renaults billigmerke Dacia.

Renaults billigmerke Dacia er den av de europeiske bilprodusentene som vokser raskest. Det har man klart gjennom et lite utvalg av bilmodeller med enkel og velprøvd teknikk – til pris langt under konkurrentene.

Nå nærmer det seg lanseringen av Dacias fjerde modell, etter Logan, Sandero og SUV-en Duster.

Dette er de aller første bildene av flerbruksbilen Lodgy som skal få sin offisielle premiere på bilutstillingen i Genève i mars.

Del med Facebook-vennene dine

I stedet for bruktbil

Foreløpig er Dacia svært tilbakeholdne med opplysninger. Det vi vet er at bilen blir rundt 4,5 meter lang, det vil si at den er på størrelse med de mer kompakte stasjonsvognene på markedet. Likevel skal Dacia tilby den også i sjuseters-utgave.

Målgruppen er klar: Familier som er ute etter en robust og fleksibel bil til en svært hyggelig penge. Med Lodgy skal de kunne få helt ny bil, til samme pris som en bruktbil fra en av konkurrentene.

LES OGSÅ: Dette kjører de mest fornøyde bileierne

Velprøvd teknikk

Noen startpris går Dacia foreløpig ikke ut med, men det er klart at den for eksempel må prises et godt stykke under konsernbror Renault Scenic / Grand Scenic. Og dette er i dag blant de rimeligste bilene i klassen. Mye tyder derfor på at vi her kan få en skikkelig prisbombe.

For å klare det, bruker Dacia velprøvd teknikk fra Renault-hyllene, der utviklingskostnadene allerede er tatt. Det betyr at du ikke kan forvente deg siste nytt og heller ikke veldig mye fancy ekstrautstyr. Men suksessen med merket så langt viser med all tydelighet at mange kunder ikke er opptatt av slikt.

LES OGSÅ: Denne nybilen har ikke engang servostyring!

Flere biler i Norge

Dacia har foreløpig ikke noen offisielle importør i Norge, men flere interessenter skal være på banen.

Sandvika Bil i Bærum startet i fjor parallellimport av SUV-en Duster og har allerede solgt flere eksemplarer av den til norske kunder.

Dette er Dacia Lodgy - som Dacias nye varebil skal baseres på. Flerbruksbilen debuterer på bilutstillingen i Geneve i mars..
Dette er Dacia Lodgy - som Dacias nye varebil skal baseres på. Flerbruksbilen debuterer på bilutstillingen i Geneve i mars..

Les vår test av Dacia Duster – Norges billigste SUV