Dacia Duster: Så billig får du en splitter ny SUV

Nytt merke har gjort sitt inntog på det norske markedet.

De første eksemplarene er på vei til Norge   og snart starter salget av Dacia Duster.
De første eksemplarene er på vei til Norge og snart starter salget av Dacia Duster.

I sommer begynte Sandvika Bil å hente inn et merke som mange i Norge ikke har hørt så mye om, nemlig Dacia. Modellene hører til i Renault-gruppen, og er lavprismerket deres. Bilene produseres i Romania.

Det er vanskelig å ikke bli imponert når du kan få en splitter ny 7-seter, Dacia Logan, med ESP og klimaanlegg, for under 200.000 kroner. Eller en barsk 4x4 med 110 hesters diesel, skinn, klima, varme i setene, 475/1.600 liters bagasjerom og ESP til rundt 330.000. Prikken over i-en, du får seks års garanti på kjøpet!

LES OGSÅ: Hvilken bilfarge er det smarteste valget?

Vi har snakket med salgssjef ved Sandvika Bil, Thomas Hoel, om den nye satsingen.

– Hvorfor Dacia?

– Jo, det startet med at vi i juni fikk vi to henvendelser fra karer som hadde prøvekjørt den i Belgia. Vi driver med bruktimport og har ulike merker – men de ville ha Dacia. Så vi gjorde noen undersøker rundt dette – og fant ut at det passet fint i vår profil. Vi ønsker å selge nyere SUV-er. Så da hentet vi inn to som ble solgt "usett", og hentet tre nye i tillegg. De bilene forsvant også kjapt.

Sandvika Bil utenfor Oslo har startet import av nye Dacia-modeller. SUV-en Duster er en svært billig 4x4, med teknikk hentet fra blant andre Nissan Qasquai.
Sandvika Bil utenfor Oslo har startet import av nye Dacia-modeller. SUV-en Duster er en svært billig 4x4, med teknikk hentet fra blant andre Nissan Qasquai.

Full garanti

– Oppsummer helt kort hva som er salgsargumentet for Duster?

– Det er en robust SUV, som tilbyr mye bil for pengene og som har velkjent og utprøvd teknologi fra både Renault og Nissan i bunnen.

LES OGSÅ: Lavpris-SUV-en Dacia Duster tøffer seg

– Hvordan har responsen vært?

– Nå er det solgt 11 Dacia – 9 av disse er SUV-en Duster. Det er veldig bra. Fire av disse går i distriktet her, men ellers en bilene i både Telemark og Trondheim. De som tar kontakt er de som har søkt på nettet, og kjenner litt til bilen gjennom blant annet tester i utenlandske bilblader.

Dacia Logan er en prisgunstig 7-seter, som starter såvidt under 200.000 kroner.
Dacia Logan er en prisgunstig 7-seter, som starter såvidt under 200.000 kroner.

– Hvilke garanti/reservedels-ordninger finnes det?

– Dacia sier at garantier blir ivaretatt hos godkjente Renault-verksteder og hos Mekonomen. Det siste har vi avtalt med Brandt Bil i Sverige, som vi samarbeider med. De leverer også deler og eventuelle spesialverktøy som trengs. Det vi bestiller kan leveres dagen etter – så det er kort leveringstid på delene. Garantien er på hele 6 år, eller 100.000 kilometer – som jo er en av bransjens beste.

Klikk her for å se annonse på Dacia Duster 4WD

Del med dine Facebook-venner

Begrenset ekstrautstyr

– Hva er målsettingen med tanke på antall solgte biler?

– Klarer vi 20 biler første året er det fint. Men så langt har vi ikke lagt ressurser i markedsføring, fordi vi ville etablere ettermarkedet først. Nå som det er på plass, blir det større trykk.

– Men denne typen bil tilbyr vel ikke en lang liste med ekstrautstyr?

– Nei, her er det i utgangspunktet ikke utstyr som for eksempel integrert navigasjon eller xenon. Det jobbes imidlertid med å få på plass dette også. Alle bilene vi selger er utstyrt med EPS og klimaanlegg som takler norsk vinterklima.

Vi i Broom har allerede satt oss opp på prøvekjøring – og lover å komme tilbake med test av Dacia Duster om ikke lenge.

LES OGSÅ Denne SUV-en blir råbillig