Volvo_Concept_Universe_bakf
Volvo_Concept_Universe_bakf

Concept Universe: Her er Volvos luksus-framtid

Skal ta opp kampen mot Mercedes, Audi og BMW.

Her får vi den aller første smakebiten på Volvos framtid: Concept Universe er den første nye Volvoen etter at merket fikk kinesiske eiere og dermed er det heller ikke tilfeldig at den debuterer på bilutstillingen i Shanghai som akkurat er i gang.

Concept Universe skal vise hvordan Volvo tenker å møte statuskonkurrentene i luksusklassen. I praksis hinter den mot hvordan erstatteren av dagens S80 vil se ut – og den blir også en liten prøvekanin på hvilken markedsposisjon Volvo skal sikte seg inn mot i framtiden.

Designet på 17 uker

Her er det store spørsmålet om kineserne virkelig ønsker å posisjonere Volvo mot merker som BMW, Audi og Mercedes. Akkurat det har det vært motstridende meldinger rundt, men Concept Universe viser i alle fall med all tydelighet at Volvo ønsker å være med og krige om premiumkundene i Kina.

Prosjektet skal ha startet for 12 måneder siden og bilen ble designet ferdig på bare 17 uker.

Volvo-designerne skal ha startet med å tilbringe to dager i Volvos eget museum, for å la seg inspirere og for å lete seg fram til elementer som fortjener å bli med i framtiden.

Volvo_Concept_Universe_side
Volvo_Concept_Universe_side

LES OGSÅ: Klarer du å se hva som er nytt på denne Volvoen?

Firedørs coupe

På Concept Universe er det ikke vanskelig å se inspirasjonen fra PV i fronten. Lave lykter, grillen og ikke minst buen på panseret trekker linjene tilbake til Volvo-klassikeren.

Dørene og sideprofilen tar med seg mye fra S60 og S80, mens hekken mest av alt minner om Jaguar.

Volvo går også for en firedørs coupe-løsning, en av de store motefenomenene i bilbransjen akkurat nå. Konseptbilen har da også to separate seter bak, i stedet for et konvensjonelt baksete.

Kjøpeguide: Slik gjør du best kjøp på Volvo 240

Under fem meter

Volvo legger ikke skjul på at det kinesiske "hjemmemarkedet" blir det viktigste for denne bilen. Her skal de posisjonere den mot Audi A8, Mercedes S-klasse og BMW 7-serie. Med lengde på 4,95 meter er Volvoen litt kortere enn disse bilene, men Volvo lover klassens beste plassutnyttelse.

I fjor solgte Volvo rundt 30 000 biler i Kina. I løpet av fire år skal antallet opp i over 200 000 eksemplarer. Skal de klare det, må Concept Universe bli en suksess og virkelig treffe de kinesiske luksusbil-kjøperne hjemme.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Stor Volvo med bitte liten motor – funker det?

Volvo-_Concept_Universe
Volvo-_Concept_Universe

Hva synes du – lover dette godt for Volvos framtid? Si din mening i kommentarfeltet under: