Comeback: En av de billigste med 4x4

Så mye skal mini-SUV-en koste:

Klassen for små SUV-er og crossovere er den bilklassen som øker mest i Europa.

Stadig flere merker kommer med sine modeller her, samtidig som salget er høyere enn noen gang.

Forrige uke startet den europeiske produksjonen av Fords bil i denne klassen, EcoSport. De første bilene er forventet levert til Norge allerede i januar neste år.

– For første gang kommer også EcoSport med mulighet for firehjulstrekk. Alt dette får du til en pris som få andre kan tilby. Vi vet at dette er en kombinasjon det er stor etterspørsel etter både i Norge og i Europa for øvrig, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Så mye skal den koste

I kombinasjon med en ny 1.5-liters dieselmotor på 125 hestekrefter, får du kompakt-SUVen med trekk på alle fire og det nest høyeste utstyrsnivå Titanium, til 309.000 kroner.

Inkludert i denne utstyrspakken er blant annet seter i delskinn, takrails i sølv, 16-tommers aluminiumsfelger, cruisekontroll, nøkkelfri start, ryggesensorer og det nye infotainment-systemet SYNC 3.

Den rimeligste varianten av nye Ford EcoSport koster 241.000 kroner. Da med 1-liters EcoBoost-bensinmotor med 125 hestekrefter, og med utstyrsnivået Trend.

Det er også første gang Ford EcoSport er tilgjengelig som en sporty Ford Performance-inspirert ST-Line-modell.

Med forhjulstrekk og 1-liters EcoBoost-motor med 125 HK får du denne fra 285.000 kroner. Ønsker du trekk på alle fire, koster Ford EcoSport ST-Line 328 000 kroner. Da får du bilen med en 1.5-liters 125-hesters sterk dieselmotor.

Du får den nye Ford EcoSport fra 241.000 kroner. Med firehjulsdrift koster den 309.000 kroner.
Du får den nye Ford EcoSport fra 241.000 kroner. Med firehjulsdrift koster den 309.000 kroner.

Visste du at også dette merket bygges i Romania?

Robust og tøff

Med nye EcoSport ST-Line får du semskede skinnseter, sideskjørt, svarte takrails, kontrastfarget tak og sidespeil, 17-tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både inn- og utvendig. ST-Line har også et mer sportslig kjøreoppsett.

Den nye modellen har fått et nytt mer moderne og robust eksteriør. Du ser tydelig bilens slektskap til Fords to andre SUVer - den mellomstore Ford Kuga og den store Ford Edge. EcoSport leveres i 12 forskjellige farger og en rekke tilpasningsvalg som for eksempel taket lakkert i en annen farge.

Det nye interiøret er mer moderne og mer brukervennlig med 8-tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger. Du kan også justere gulvet i bagasjerommet slik at du kan velge mellom 334 eller 356 liter stort bagasjerom. Eller legge ned setene flatt og få et bagasjerom på hele 1238 liter.

Dette er det ingen andre i klassen som klarer

Slik ser den nye Ford EcoSport ut innvendig.
Slik ser den nye Ford EcoSport ut innvendig.

Mer komforttabel

Innvendig har den kompakte SUVen fått nye seter som gir bedre komfort, enten du sitter foran eller i baksetet. Du kan velge mellom sju forskjellige farger på interiørbelysningen for å matche humøret.

Med nye EcoSport kan du også få et helt nytt premium lydsystem fra B&O Play. Her er 10 høyttalere og en subwoofer spesialtilpasset kupeen i den kompakte SUV-en for å levere den gode lydopplevelsen.

– Med nye Ford EcoSport kan vi tilby kundene våre en SUV med helt nytt interiør og utseende, i tillegg til en rekke avanserte teknologier og utstyrstilvalg som ikke har vært tilgjengelig på denne modellen før, sier Ford i en pressemelding.

Les også: Dette er Norges billigste biler med 4x4

Video: Dette er den nye Ford Fiesta