CLS 350 AMG: Design-Mercedes til under et tredjedel av nypris

Her får du en bil som kjører fra det meste.

Dette var en skikkelig drømmebil for noen år tilbake   og en bil de fleste av oss bare kunne drømme om. Etter bare 89.000 kilometer er prisen nå under en tredjedel av hva den kostet ny. (Foto: Faksimile fra www.finn.no.)
Dette var en skikkelig drømmebil for noen år tilbake og en bil de fleste av oss bare kunne drømme om. Etter bare 89.000 kilometer er prisen nå under en tredjedel av hva den kostet ny. (Foto: Faksimile fra www.finn.no.)

Mercedes gjorde en liten genistrek da de tok utgangspunkt i den ganske alminnelige E-klassen sin – og laget firedørs-coupeen CLS.

Her handlet det først og fremst om design. Lange, svøpende coupelinjer, der design og form helt klart gikk foran det snusfornuftige.

Likevel: Bilen har altså fire dører og bagasjerommet er slett ikke lite. Dermed kunne den i praksis også duge for familier med ikke altfor stort plassbehov.

Skiller seg ut

Så ble det også CLS en umiddelbar suksess, kanskje særlig blant de som synes det er stas å ha en bil som skiller seg ut og som ingen vil forveksle med naboens "Taxi-Mercedes".

Men som det ofte er med biler som dette: Nyhetens interesse har en tendens til å falme ganske kjapt – og dermed blir det også mulig å gjøre svært gode kjøp på dem i bruktmarkedet.

Denne firedørscoupeen har også blitt en suksess!

Voldsomt verditap

Et veldig godt eksempel på det, er bilen som Kjell Roar fra Tananger akkurat nå har til salgs på finn.no.

2005-modellen har ikke rullet mer enn 89.000 kilometer. Nå er prisforlangende 334.327 kroner – altså omtrent som for en greit utstyrt VW Golf.

Dermed har bilen hatt et ganske voldsomt verditap siden den rullet ut fra Mercedes-forhandleren første gang. Nyprisen på denne modellen var nemlig på i underkant av en million kroner – før ekstrautstyr.

Alle som har regnet litt på en ny Mercedes (eller Audi/BMW for den saks skyld) av denne typen, vet at "nødvendig" ekstrautstyr fort betyr minst 200.000-300.000 kroner i tillegg – ofte mer.

Høy materialkvalitet i CLS-interiøret - selv om det innvendige kanskje ikke helt matcher eksteriøret på design.
Høy materialkvalitet i CLS-interiøret - selv om det innvendige kanskje ikke helt matcher eksteriøret på design.

LES OGSÅ: TEST: Mercedes CLS 250 CDI: Den vanskelige oppfølgeren

Kraftpakke

At denne har kostet minst 1,2 millioner er derfor et ganske forsiktig estimat. Det betyr altså at du nå kan sikre deg den for godt under en tredjedel av nypris.

Hva får du så for pengene? Jo, en bil der både ytelser og utstyrsnivå absolutt står i forhold til utseendet. Under panseret finner vi en bensin-kraftpakke på 3,5-liter og 272 hestekrefter. Det er nok til å kjøre fra det meste.

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Bare sommerkjørt

Bilen er ofor øvrig utstyrt med 20-tommers Carlsson felger, de kostet en god slump penger per stykk de også!

Sjutrinns automat er også på plass, ifølge selger gjør det at forbruket blir "uvirkelig lavt". Vi kan nok trygt legge til at det kun gjelder hvis du klarer å holde deg i skinnet og ikke utnytter alle kreftene i motoren.

"Kun sommerkjørt og godt tatt vare på" trekker naturligvis ikke på noen måte ned det heller.

Falle i verdi

Men selv om verditapet altså har vært voldsomt, må du nok også påregne at bilen vil falle en god del i verdi de neste årene også.

Dette er som sagt ikke det aller heteste på bruktmarkedet. Kundegrunnlaget er begrenset – slik sett er det viktig å ha en bil som skiller seg positivt ut fra de andre i markedet, ellers ender man opp med å kun selge på pris.

Mest plass? Da går du for denne!

Kostbar på verksted

I vår bruktbildatabase, uttaler bilekspert Benny at det er få kjente feil og mangler når det gjelder CLS generelt.

– Det du imidlertid bør sjekke, er den automatiske nivåreguleringen, som på Mercedes-språket kalles Airmatic. Det er også greit å vite at på bruktimporterte eksemplarer gjelder ikke norsk kjøpslov med fem års reklamasjonsrett.

Det er viktig å sjekke at alt er i orden og virker. Komplett servicehistorikk er et must. CLS kan være en kostbar bil å ha på verksted, derfor bør du sikre deg best mulig før du kjøper.

Ufornuftig – men herlig. Vi har testet CLS Shooting Brake

Mercedes CLS slo ned som en liten designbombe da den kom på markedet. Nå er den godt inne i andre generasjon.
Mercedes CLS slo ned som en liten designbombe da den kom på markedet. Nå er den godt inne i andre generasjon.

LES OGSÅ: Disse bilene taper du minst på