Clarkson og co drar til med tidenes dyreste åpningsscene

Snart er det premiere på The Grand Tour.

James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond er veldig snart klare med premiere på sitt nye bilprogram: The Grand Tour. Og de har ikke akkurat holdt igjen på pengebruken. Åpningsscenen alene koster rundt 25 millioner kroner.  Foto: Stefan Rousseau
James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond er veldig snart klare med premiere på sitt nye bilprogram: The Grand Tour. Og de har ikke akkurat holdt igjen på pengebruken. Åpningsscenen alene koster rundt 25 millioner kroner.  Foto: Stefan Rousseau

Halvannet år etter at Jeremy Clarkson fikk sparken, og de to andre programlederne i BBCs Top Gear valgte å si opp, begynner det å nærme seg premieren på trioens nye bil-program: The Grand Tour.

18. november braker det løs på nettkanalen Amazon Prime. Og ingen skal påstå at det spinkes og spares i det nye programmet.

Britiske The Sun avslører nemlig at åpningsscenen i The Grand Tour blir den dyreste i historien. Med en pris på svimlende 25 millioner kroner!

Clarkson: Dette er de 10 dårligste nybilene

Slo – og fikk sparken

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har i en årrekke stått bak BBCs enorme TV-hit Top Gear. Men særlig Clarkson var en kontroversiell karakter, som har provosert med en rekke uttalelser.

Men da samme Clarkson valgte å rappe til en kollega, nærmere bestemt producer Oisin Tymon, var det ingen vei utenom. Han fikk sparken.

Hammond og May valgte å slå følge med Clarkson ut av døra hos BBC – og fikk umiddelbart et lass av tilbud om å lage nye bilprogram andre steder.

Amazon trakk til slutt det lengste strået.

Top Gear innrømmer juks

150 biler og seks jetfly

Det å skulle følge opp Top Gear med et helt nytt konsept blir naturligvis en utfordring. Også fordi BBC har et enormt apparat, og noen av de dyktigste folkene i bransjen.

Derfor er det nok ikke tilfeldig at det dras på så det monner i åpningsscenen i Grand Tour. Her blir det 150 (!) biler, seks jetfly, akrobater og 2.000 bilentusiaster deltar også.

Bil til 200 millioner kroner

Opptaket er gjort i Lucerne Valley, ute i ørkenen i California.

Det som skjer i scenen, ifølge The Sun, er at programlederne kjører avgårde i hver sin Ford Mustang – en rød, en blå og en hvit. Trioen blir "jaktet" på av biler til en verdi av rundt 200 millioner kroner, inkludert Bugatti Veyron og en Rolls-Royce.

Og med det er vel standarden satt ...

Top Gear-Clarkson risikerer fengsel

The Stig blir med

The Grand Tour vil også åpne for et aldri så lite comeback for Ben Collins. Racingføreren var i en årrekke den uidentifiserte ekspertsjåføren i Top Gear.

I 2010 stod han imildertid fram og bekreftet at han hadde hatt den mystiske jobben, og fikk da sparken.

I The Grand Tour blir han "funnet" av Clarkson, May og Hammond, og de gir han nye oppdrag. Og selv om Clarkson foreslår å kalle han The Stog, ender de opp med å rett og slett kalle han "The Ben Collins".

Joda, mye tyder på at den gode, gamle humoren blir med videre også, ikke bare de enorme budsjettene ...

Se video: Her er første smakebit på The Grand Tour