Citroën tar frontruta til nye høyder

Her er nye Citroën C3. Den kommer til neste år og får en av markedets største frontruter! Se bildene.

Citroën C3 har aldri blitt noen kjempeslager her i Norge, men ellers rundt i Europa har Citroëns Polo-rival solgt godt. Over to millioner eksemplarer er solgt - nå er det straks klart for ny modell.

Mye har skjedd hos Citroën siden første C3 ble lansert. Nå satser franskmennene mer på design og ikke minst tør de igjen å skille seg ut. Det merkes godt på nye C3.

Les mer om dagens C3 i Brooms nybilguide - klikk her

Større, men lettere

Bilen har fått en av de mest spektakulære frontrutene vi noen gang har sett! I likhet med den større C4 Picasso er ruta trukket så langt tilbake at den går over hodet på de i forsetene. Det gir luft og lys - og en romfølelse som kan konkurrere med langt større biler. Utover dette har det vært mange design-forandringer. Den har fått en mer sporty front, med en annen integrering av tåkelysen, og en grill som omkranses av en kromlist.

Det er hentet mye inspirasjon fra Citroën DS3 Concept: Krom på dørhåndtakene, en ny utforming av sidespeilene og sidepanel som er mer definerte. Baklyktene har også fått et helt nytt design, og det synes vi fungerer godt.

Nye C3 har vokst litt på innsiden, men har ikke gått opp i vekt. Dermed følger den trenden til de aller fleste nye biler akkurat nå. Alle bilprodusenter har stramt fokus på å få ned vekt - og dermed redusere forbruk og utslipp.

Så vidt under 100

Bagasjerommet har plass til 300 liter, og passasjerene sitter ganske oppreist - en sittestilling mange setter pris på. Citroën lover et løft i interiørkvalitet og mye å velge mellom på utstyrsfronten.

Citroën bryter også en liten barriere på miljøfronten. Dette er første Citroën som slipper ut under 100 g/km CO2. Riktignok bare ett gram under. Vi kaller det likevel framskritt, og gleder oss til neste år og til testkjøring.

I første omgang vil ikke dagens C3 forsvinne, selv om en ny snart er på plass. De vil leve side om side. Dette har Citroën gjort før med C4 Picasso og Xsara Picasso i salg samtidig. Citroën vil garantert rulle ut en rekke utgaver av C3 med tiden. Mini-flerbrukeren Picasso er allerede her og flere kommer! Nye C3 vil bli vist på Frankfurt-messa i september.

Citroën  C3
Citroën C3
Citroën  C3
Citroën C3
Citroën  C3
Citroën C3
Citroën  C3
Citroën C3
Citroën  C3
Citroën C3