Citroën Cactus: Så billig blir årets mest spesielle bil

De norske prisene er klare!

Den ser rimelig spesiell ut   men Citroën skal ha for at de ikke er redde for å gå egne veier. Produksjonsmodellen av C4 Cactus skiller seg fra alt annet på markedet   og nå er prisene klare.
Den ser rimelig spesiell ut men Citroën skal ha for at de ikke er redde for å gå egne veier. Produksjonsmodellen av C4 Cactus skiller seg fra alt annet på markedet og nå er prisene klare.

Synes du alle nye biler er like? Ja, da vil kanskje sette pris på at noen går helt egne veier. Ikke helt uventet, kanskje, er det Citroën som finner på litt sprell. De har nemlig laget

Citroën C4 Cactus ble vist fram for publikum for første gang på Bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars.

Bilen kommer på markedet i Norge rett før sommeren, men allerede nå er priser og utstyrsnivåer klare. Startprisen blir på 189 900 kroner inklusiv levering forhandler i Drammen.

Citroen-Cactus-hvit-2
Citroen-Cactus-hvit-2

SE VIDEO: Tre fantastiske Citroën-reklamer!

– Mer design

C4 Cactus er et det første eksempelet på fornyelsen det franske bilmerket er i gang med. Bilen skiller seg ut med sin unike og lett gjenkjennelige design.

– Filosofien bak utformingen av C4 Cactus har vært å gi kundene mer av det som virkelig er av verdi for dem. Det har resultert i en bilmodell som tilbyr mer design, mer komfort og mer nyttig teknologi – og alt dette til en fornuftig totaløkonomi, heter det i en pressemelding fra Citroën.

Les også: Vår test av Citroën C4 Aircross

Den ser rimelig spesiell ut - men Citroën skal ha for at de ikke er redde for å gå egne veier - også innvendig. C4 Cactus har en startpris på under 200.000 kroner.
Den ser rimelig spesiell ut - men Citroën skal ha for at de ikke er redde for å gå egne veier - også innvendig. C4 Cactus har en startpris på under 200.000 kroner.

Airbump

Med Citroën C4 Cactus kommer en nyhet som kalles Airbump. Dette er kapsler fylt med luft på bilens sider som beskytter karosseriet for småskader som kan oppstå i hverdagen.

Ikke bare har Airbump en praktisk funksjon, de gir også bilen en oppsiktsvekkende stil og kommer i fire ulike farger.

Valg av karosserilakk og farge på Airbump, gjør at C4 Cactus kan fås i 21 ulike fargekombinasjoner. Kunden kan dermed sette sitt personlige preg på bilen.

LES OGSÅ: Nå er det slutt for Citroëns luksusbil

Citroen-Cactus-interiør-2
Citroen-Cactus-interiør-2

To bensinmotorer, en diesel

Ved lansering kommer Citroën C4 Cactus med tre motoralternativer, bensinmotorene VTi 82, e-VTi 82 ETG og dieselmotoren e-HDi 90 ETG6.

Sistnevnte har et blandet forbruk på bare 0,36 l/mil – og også begge bensinmodellen klarer seg med godt under halvliteren på mila.

e-VTi 82-motoren oppfyller allerede Euro6-standarden, og motoren e-HDi 90 ETG6 inngår i energiklasse A ettersom den har CO2-utslipp lavere enn 95 g/km.

Senere i år utvides motorprogrammet med enda to Euro6-motorer, BlueHDi 100 på sensommeren og e-THP 110 til høsten, begge koblet til en manuell girkasse.

Les vår test av Citroën DS5 her:

Tre utstyrsnivå

Citroën C4 Cactus kommer i tre utstyrsnivåer: Attraction, Nordic Edition og Nordic Edition High.

Inkludert i Nordic Edition er blant annet klimaanlegg, 16’’ alufelger, DAB+radio, takrails, regnsensor og tåkelys foran.

Det skiller 20 000 opp til neste utstyrsnivå, Nordic Edition High, og der inngår 17’’ alufelger, ryggekamera med parkeringssensor, navigasjon, delskinn, surround lydanlegg med seks høyttalere samt panorama glasstak med UV-filter.

Bagasjerommet er på opptil 358 liter – og øker til 1170 om du legger ned baksetene.

Citroen-Cactus-hvit
Citroen-Cactus-hvit

LES OGSÅ: Denne limousinen har du neppe sett maken til