Chrysler Voyager er en stor og romslig bil, men i den billigere campingutgaven har den bare fire sitteplasser. Illustrasjonsbilde.
Chrysler Voyager er en stor og romslig bil, men i den billigere campingutgaven har den bare fire sitteplasser. Illustrasjonsbilde.

Chrysler Voyager: Hvordan kan dette være en campingbil?

Romslig bil til gunstig pris, men medaljen har en bakside ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Trenger en bil med god plass og har kommet over Chrysler Voyager. Bilen ser fin ut og jeg får den billig sammenlignet med mange andre, men det er noe jeg ikke helt skjønner og det er at den skal være registrert som campingbil. Er det noen som har funnet et slags smutthull her? Lurer på hvor seriøst det kan være og om det kan gjøre den mer tungsolgt for meg?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei du.

Ja – det er riktig. Dette er en "smutthullbil", og en større bil med bare fire sitteplasser skal du lete lenge etter!

Skal jeg være ærlig tror jeg ikke mange av disse ble solgt med tanke på camping heller – det var nok stor bil til liten pris som var hovedpoenget med denne. Som bobil er den trang og upraktisk – rett og slett.

Saken er den at en campingbil slipper unna med bare 13 prosent av engangsavgiften og dermed er enda mer avgiftsgunstig enn varebil klasse 2. Det betyr blant annet at en Voyager som i utgangspunktet kostet over 550.000 kroner ny som personbil, slapp unna som campingbil til rett over 300.000 kroer. Bakdelen er altså at den store bilen har kun fire sitteplasser.

Kravet for at en bil skal kunne fortolles inn som avgiftsgunstig campingbil er at det skal være like mange sengeplasser som sitteplasser. Altså fire i dette tilfellet. Det skal være kokemuligheter og utslagsvask om bord, så det får du med på kjøpet. I tillegg hadde disse bilene et hevetak slik at det blir noe bedre takhøyde.

Sjekk ut Chrysler Voyager i vår bruktbilguide her:

En "normal" Voyager har syv sitteplasser, og en mye mer fleksibel seteløsning. De to sitteplassene i campingvarianten er på langt nær så komfortable som i personbilvarianten.

Benken som utgjør baksetet er ganske enkel og passer best for barn også fordi den er montert veldig nærme forsetene. Bagasjeplassen derimot er ganske raus campinginnredingen til tross.

Dette er en litt sær bil og du skal tenke nøye gjennom behov før du kjøper den – selv om den altså er ganske prisgunstig. De fleste som er etter brukt Voyager vil nok gjerne ha en syvseter, så det er nok ikke den mest attraktive modellen på bruktmarkedet.

Guide: Slik finner du bobilen som passer for deg:

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: