Audi er et av flere merker som det er lett å øke effekten på.
Audi er et av flere merker som det er lett å øke effekten på.

Chiptuning: - Hva gjør jeg med trimmet bil som fusker?

Går ujevnt og motorlampen lyser. Les hva Brooms bilekspert sier.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo har en A3 1,8 T 2000 modell som har begynt å oppføre seg rart. Forrige eier sa at bilen var chippet og den går gæli bra. Nå har den begynt å gå veldig ujevnt og motorlampa kommer på ofte. Synes også bilen drar mye dårligere enn den gjorde før. Har ikke gått mere enn 150 000 km så det kan vel ikke være kilometeren? Hva kan jeg gjøre nå? Har ikke råd til noen stor reparasjon og har ikke hatt den på merkeverkstedet, har bare skiftet olje på bensinstasjoner. Hva du noe råd?

Benny svarer:

Klart jeg har råd. Det er jo umulig å stille noen eksakt diagnose gjennom PC-skjermen, men det kan dessverre høres ut som klassisk chiptrimmingproblem dette.

Vet du / har du mulighet til å finne ut hvem som har gjort denne jobben? I såfall ville jeg begynt med å kontakte dem og ideelt sett få dem til å se på bilen din. Hvis du ikke klarer å spore opp dette, ville jeg gjort ett av to: Kjørt innom noen andre som driver med chipping av bil - eventuelt tatt den med til et vanlig verksted.

Det er viktig å finne ut hva dette kan være før det eventuelt får større konsekvenser. Jeg har vært borti problematikken tidligere og det vi ofte gjorde da var å gå tilbake til original programvare på bilen, kanskje kan det faktisk løse hele problemet.

Er det ikke nok, må det feilsøkes videre. Helt enig i at kilometerstanden ikke er i nærheten av å kunne forklare dette på egenhånd, her er det nok andre ting som spiller inn, ja.

Ønsker deg lykke til videre og håper dette blir en kurant sak å løse!

LES OGSÅ: Dette må du vite om chiptuning

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: