Chiptuning: Er det vanskelig å selge trimmet bil?

Mindre penger for mer krefter høres unektelig litt bakvendt ut ...

Audi A3, Illustrasjonsbilde (Foto: JMS Tuning)
Audi A3, Illustrasjonsbilde (Foto: JMS Tuning)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg står i ferd med å kjøpe en Audi A3 Sportback med ”full pakke”, glasstak, firehjulstrekk og automat. Den har 2-liter dieselen. Den er også stylet og påkostet over 100 000 kroner i stereo og diverse stash.

Bilen går også meget bra. Selgeren påstår den har rundt 220 hk og etter å ha kjørt bilen tviler jeg ikke på det. Det er eieren før han som selger den nå som har fått gjort selve chippingjobben.

Det jeg nå lurer på er om chippingen vil være negativt den dagen jeg skal selge bilen. Det er nok ikke noe alternativ å ikke opplyse om det ettersom bilen går såpass bra. Jeg ville jo trodd det ville være positivt med mer krefter men ser på flere forum at det vell så gjerne kan være negativt.

Benny svarer:

Høres ut som en kul bil! Men jeg må si jeg blir litt skeptisk når jeg leser antallet hestekrefter i bilen. Å ta ut så mye effekt av motoren, kan være skummelt og særlig når du har automat.

Du kan risikerer et skikkelig havari her, med påfølgende store utgifter.

Når det er sagt, er det nok også slik at chipping i seg selv i alle fall ikke øker verdien på en bil. Det kommer naturligvis an på både biltype og hvem som vil være interessert i å kjøpe den, men mange tenker nok (som meg) at det er grunn til å være litt ekstra på vakt når en bil er chiptrimmet. Det henger gjerne sammen med en ”aktiv” kjørestil, noe som gir økt belastning på blant annet motor og drivverk. Og mange automatkasser tåler ikke mer effekt.

Moderat chipping (opp mot 20 prosent) går som regel veldig greit og vil neppe skremme bort mange kjøpere. Men jeg er redd bilen du ser på kan bli veldig tung å selge igjen når den dagen kommer.

Del med Facebook-vennene dine

Lykke til!

LES OGSÅ: Hjelp – bilen er trimmet – men går dårlig:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: