Chiptunet bruktbil kan koste deg dyrt

Kjøpt bil i god tro? Det hjelper ikke hvis du blir stoppet.

Det straffer seg å tråkke for hardt på gasspedalen   uansett hva årsaken er. Illustrasjonsfoto.
Det straffer seg å tråkke for hardt på gasspedalen uansett hva årsaken er. Illustrasjonsfoto.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Tommy spør:

Hei Benny har lest saken deres på chiptuning og at de som har gjort dette nå skal tas. Jeg har en Audi A4 med 2-liters TDI som jeg kjøpte brukt for et år siden. Jeg vet at bilen tidligere har vært chippa, men selger sa at den var stilt tilbake til originalstand. Likevel er jeg litt i tvil for jeg syns den går styggbra og bedre enn jeg hadde regna med da jeg kjøpte.

Men hvis jeg blir stoppa og den har for høy effekt, er det da mitt ansvar selv om det ikke er jeg som har gjort det? Er ikke det i såfall og straffe meg for noe noen andre har gjort? Forresten veldig bra at dere skriver om dette, tror det er et tema som opptar veldig mange.

Benny svarer:

Hei Tommy. Her er nok regelverket veldig enkelt. Du som bileier har det hele og fulle ansvaret, det nytter ikke å skylde på at "noen andre" har skrudd på bilen din hvis du blir tatt.

Jeg skjønner godt at dette kan oppleves som litt urettferdig i enkelte tilfeller. Men er du i noen som helst tvil, bør du få sjekket bilen din. Enten på et verksted eller at du kontakter nærmeste Trafikkstasjon. Ellers kan du få deg en ubehagelig opplevelse.

Dette må du vite om chiptuning - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: