ChevySmBlkV8 (Foto: General Motors)
ChevySmBlkV8 (Foto: General Motors)

Chevrolet Small Block V8: Dette er verdens mest produserte bilmotor

Mer enn 50 år og 100 millioner eksemplarer, men det er fortsatt ikke over.

Chevrolets velkjente Small Block har blitt en motor-legende. Ed Cole er mannen bak V8-motorsuksessen som ble lansert allerede i 1955. Den skulle erstatte de eldre sekssylindrede motorene man brukte i blant annet Corvette.

Vokste

I utgangspunktet var den på 265 kubikktommer og ytte 195 hk. Med tiden vokste den seg både større og sterkere. På 70-tallet var den oppe i 400 kubikktommer (6,6-liter) og gav originalt 265 hk. Motoren er både enkel, solid og trimmingsvillig og biler med denne mellom forskjermene har tatt hjem utallige seiere i både stock car, dragracing og i Trans Am-serien.

Vi har ved siden av Corvetten også funnet den – og finner den fortsatt - under panseret i en lang rekke Chevrolet modeller. Camaro, Impala og Chevelle er bare noen...

Ja - du ser dobbelt!

100 millioner - 100 år

Tidene forandrer seg. På verdensbasis selger nå Chevrolet flere biler med firesylindret motor enn biler med V8-er. Offisielt ble utviklingen av motoren avsluttet i 2004, men fortsatt utvikles varianter til både produksjonsbiler og til racingbiler. I år passerer man altså ufattelige 100 millioner eksemplarer – passelig til bilmerkets 100 års jubileum i år!

Del med Facebokk-vennene dine

Les også: Slik kjøper du Corvette

small_block_chevy_
small_block_chevy_

Motivasjon "the american way": Gjør leksene dine - få en Camaro!