Her har du stasjonsvogna for deg som vil skille deg ut. Og nå er den klassiske og helt spesielle sportsbilen til salgs for 'høstkupp' pris.
Her har du stasjonsvogna for deg som vil skille deg ut. Og nå er den klassiske og helt spesielle sportsbilen til salgs for "høstkupp" pris.

Chevrolet Corvette Sportwagon: Har blitt 451.000 kroner billigere - på to år

Unik Corvette stasjonsvogn er til salgs - igjen.

Corvette – kanskje et av de bilmerkene i verden du har minst assosiasjoner til stasjonsvogn med? Det er jo tross alt snakk om en legendarisk, amerikansk sportsbil. Den finnes da vel ikke som stasjonsvogn?

Joda, det gjør den – tro det eller ei – og disse fikk navnet Corvette Sportwagon.

Her snakker vi om en virkelig sjeldenhet – Corvette Sportwagon ble det nemlig ikke skrudd sammen mange av.

Minst en av dem har imidlertid funnet veien til Norge – og er dessuten trolig den eneste i Europa. Og nå er sannelig prisen blitt overkommelig også – den blir din for 299.000 kroner.

Del med dine Facebook-venner

Signert Chuck Miller

Årsaken til at denne med rette kan kalles helt unik, er at akkurat denne bilen er den eneste med panorama sidevinduer og Monza-front. Sportwagon ble bygget av Chuck Miller hos Styline Custom på 70-tallet.

Miller er for øvrig godt kjent i USA, for å stå bak mange heftige ombyggingsprosjekter, alt fra hot rod og Corvette til vesle BMW Isetta.

LES OGSÅ: Chevrolet: Slik ferier en sprek 100-åring

Museum

Bilen kom til Norge første gang i 2002 – etter å ha stått på et museum i USA.

De siste par årene har de dukket opp på finn med jevne mellomrom. Vi omtalte den blant annet i 2011 – da den var priset til 750.000 kroner.

På de 4.000 kilometerne som er gått siden annonseringen i 2011 er altså prisen dumpet med 451.000 kroner.

LES OGSÅ: Chevrolet Corvette: Unik bil funnet etter 33 år!

Bekreftet historikk

Chuck Miller har skrevet bok om Corvette-ombyggingene sine, der nettopp denne bilen er omtalt. Han omtaler den sågar som sin soleklare favoritt.

Forhandleren som nå selger bilen har vært i kontakt med Miller personlig for å få bekreftet at den tilhørte den velkjente bilbyggeren.

Her er arbeidet med å lage nettopp den annonserte bilen i gang. Hele prosessen og mye annet er omtalt i en egen bok, Styline Customs Chuck Miller, skrevet av Tony Swan.
Her er arbeidet med å lage nettopp den annonserte bilen i gang. Hele prosessen og mye annet er omtalt i en egen bok, Styline Customs Chuck Miller, skrevet av Tony Swan.

Klikk her for å se hele annonsen

Høstkupp

Med unntak av felger og dekk, er bilen i helt original stand, slik den ble bygget av Miller. Det betyr at den er tofarget brun metallic lakk, har en 5,7-liters 350-motor under det lange panseret som yter 272 hk, og automatgir.

Autopartner Fredrikstad er for øvrig også autorisert Chevrolet-forhandler.

Så er spørsmålet, er du interessert i å gjøre et høstkupp på en spesiell sportsbil med unik historikk?

Her kan du lese mer om Corvette Sportwagon