Cecilie (21) gjorde kupp på gammel Volvo som ikke startet

Nå er den akkurat slik en Volvo skal være – i indre Østfold.

Cecilie Frøne Ødegård (21) er ei grepa dame. At bilen ikke startet når hun kjøpte den så hun på som en utfordring – og nå går den 25 år gamle Volvo-en som ei klokke igjen … Foto: Privat. 
Cecilie Frøne Ødegård (21) er ei grepa dame. At bilen ikke startet når hun kjøpte den så hun på som en utfordring – og nå går den 25 år gamle Volvo-en som ei klokke igjen … Foto: Privat. 

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Volvo 240. Det er vel knapt en bil som trenger noen nærmere presentasjon. De fleste som har levd litt mer enn et kvarter har forhold til denne klassikeren fra Sverige.

Bilen som begynte som en litt staselig familiebil for middelklassen, som fortsatte som trygg, sikker og fornuftig familiebil på bruktmarkedet for de ikke fult så bemidlede og som ofte endte opp som rallybil, rånerbil eller ungdomsbil – det er ofte en ganske typisk «oppskrift» for et gjennomsnittlig 240-liv.

Så også for 240-en til Cecilie fra Østfold, som ikke startet da hun kjøpte den.

Volvo klassiker i solnedgang! Foto: Privat. 
Volvo klassiker i solnedgang! Foto: Privat. 

BILEN:

Merke, modell: Volvo 240 GL, 1992 modell.

Hva har du gjort med den? Det er alt for mye. Sjalusi, snowcaps, sota ruter, hvite blink rundt hele, tåkelys, vindavvisere, bygget hjemmelaget basskasse tilpasset sedan, byttet slitedeler, polert hele bilen, bytta frontrute, byttet dørtrekk til svart helskinn, svarte skinntrekk på seter, tektylert og masse annet småtteri.

Selvfølgelig ligger alt jeg har gjort med bilen på forumet til VCCN.

Liker best med bilen: Den er utrolig god å kjøre og ingen problemer med å starte uansett vær! Og at den er 98% rustfri.

Liker minst med bilen: Begynner å bli ett par rustflekker på bakdøra, noe som ikke ser så pent ut på hvit bil. Og speedometeret fungerer ikke.

Volvoen til Hugo har gått 850.000 kilometer

Beste opplevelse med bilen: Fikk kjøpt den veldig billig, fordi den ikke startet. så da må den beste opplevelse være når jeg fikk start på den igjen.

Terninger i frontruta, Wunderbaum og 'skinntrekk' på stolene er for mange obligatorisk 240-tilbehør... Foto: Privat. 
Terninger i frontruta, Wunderbaum og "skinntrekk" på stolene er for mange obligatorisk 240-tilbehør... Foto: Privat. 

Jeg hadde ikke førerkort da jeg kjøpte bilen, så det å kunne kjøre den da jeg fikk det, var utrolig godt. Den har selvsagt vært på langtur, og går som ei klokke.

Framtidsplaner for bilen: Sote bakruta, få vekk rustflekkene på døra og ikke minst sette på ny endepotte. Blir nok senking etter hvert også, når pengene strekker til.

Drømmebil: Camaro SS 1969 Convertible.

Annet: Fikk den godkjent etter mye bytting av deler og mekking på bilen. Var mye galt på første kontroll. Da gikk den ut med 12 feil. Men alt ble gjort ganske fort får å få den godkjent.

Ble selvsagt stereoanlegg i bilen ganske fort etter at jeg kjøpte den. Ny forsterker, to nye 6x9 høytalere i hattehylla og to nye høyttalere i dørene foran. Element og CD-spiller fikk jeg av en kompis.

Jo – Volvoen til Pål skal faktisk se slik ut

Cecilies Volvo er fra 1992 og dermed nest siste årsmodell. Foto: Privat
Cecilies Volvo er fra 1992 og dermed nest siste årsmodell. Foto: Privat

EIEREN:

Navn: Cecilie Frøne Ødegård

Alder: 21 år

Bosted: Bor i Indre Østfold eller rettere sagt i bortelandet Skiptvet. Men hvorfor ikke? Korte kjøreturer hvor som helst...

Litt om meg selv: Jobber på bokbinderi, gamer og interessert i biler (spesielt Volvo). Jeg er forlovet og bor selvsagt sammen med en Volvo-entusiast.

Vis fram bilen din:

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Robin om? Bruk kommentarfeltet under!

Les også: Han har eid over 50 Volvoer – nå er han klassiker-redaktør

Video: Dette er den siste bilnyheten fra Volvo akkurat nå