To spreke og tøffe biler   men er de et smart kjøp for en 18 åring?  (Foto: Broom.no)
To spreke og tøffe biler men er de et smart kjøp for en 18 åring? (Foto: Broom.no)

Calibra eller Golf VR6: Hvilken er best?

Tøffe og barske biler, men det finnes absolutt feller i gå i.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Opel Calibra Turbo eller VW Golf VR6? En av dem skal bli min før sommeren, men hva vil du si om dem og hvilken vil du anbefale meg å velge. Hilsen en på snart 18 år!

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hallo! Begge disse var noen skikkelige tøffinger da de kom. Men det må vel også sies at ingen av dem var verdens beste biler. Calibra er kanskje den som er best rent teknisk, men den ruster jo i kjent Opel-tradisjon ganske friskt.

Mekanikken i Calibraen er ganske enkel, den har rimelige deler (stort sett) og er forholdsvis enkel å skru på. Calibra Turbo med 4x4 er ganske sprek med sine 204 hk, men hadde en del tull med drivverket på de første årsmodellene. Det blir fort kostbart. 16-tommersfelger, 6-trinns girkasse og skinninteriør var standard da denne kom i 1992. Kanskje er en 2,0 16v på 150 hk et like fornuftig valg tross alt ...

VW Golf er jo en kjempekurant bil. Men 2,8-liters VR6-motoren på 174 hk kan stelle til en god del krøll, dessverre. Det var særlig kamkjedeskinnene som laget mye spetakkel, og om jeg ikke tar feil må motoren ut for å bytte disse – altså en dyr jobb. Men den var slett ikke feilfri ellers heller.

Dessuten blir bilen ganske framtung med denne motoren og Golf som ellers oppleves som harmonisk å kjøre lider litt under dette. Et annet moment du MÅ sjekke før kjøp er at VR6 er kjent for å ha sykt dyr forsikring for ferske sjåfører. Skader heller ikke å sjekke dette på en Calibra Turbo ...

Kanskje er en velholdt og litt tøff GTI et like godt valg – som VR6-en? Jeg tror det!

Så av de to du nevner der så hadde jeg nok faktisk valgt Calibra foran VR6, men om jeg skulle kjøpt privat – så hadde det blitt en nyere, fin og gjerne litt "oppstæsjet" Golf GTI.

Ønsker deg lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Hengerfeste: Hvordan kan dette koste over 15.000 kroner?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: