Cadillac Escalade V8: Verditap: 900.000 kroner på 14.500 kilometer

Her nærmer vi oss en uoffisiell verditaps-rekord.

Her er SUV en som virkelig lar deg gjøre inntrykk på omverden. Nå kan du få den til nesten halvpris   etter at bilen kun er kjørt 14.500 kilometer!
Her er SUV en som virkelig lar deg gjøre inntrykk på omverden. Nå kan du få den til nesten halvpris etter at bilen kun er kjørt 14.500 kilometer!

Er du på jakt etter en SUV på størrelsen med en middels stor blåhval, er dette svaret. Cadillac Escalade er stor selv etter amerikansk målestokk – og ruver dermed enda mer på norske veier, selv om dette er den "korte" utgaven.

Her hjemme er Escalade for øvrig sjeldne. Det ligger for eksempel kun fire til salgs på bruktbilmarkedet finn.no.

En av disse er så avgjort verdt en ekstra kikk. Her snakker vi nemlig om en 2012-modell – med V8-er på over 400 hestekrefter under panseret – med et verditap så stygt at det nesten ikke er til å tro.

LES OGSÅ: Her er en annen ekstrem SUV!

Ikke billig likevel

Ifølge forhandleren som selger bilen kostet denne doningen rundt 2 millioner kroner da den var ny. Og det vitterlig ikke lenge siden. 12-modellen er riktignok førstegangsregistrert helt på tampen av 2011 – men likevel.

På den tiden er bilen altså bare kjørt 14.500 kilometer, og med det har verdien på bensin- og bagasjeslukeren stupt med rundt 900.000 kroner.

Men tro ikke at den blir din for en hyggelig samling av knapper og glansbilder av den grunn. Neida, prislappen lyder på 1.099.000 kroner, ferdig registrert.

Cadillac 2
Cadillac 2

Her er en annen populær amerikaner-SUV

Populær i USA

Med på kjøpet får du da ett sett 22" felger, med både vinter- og sommerdekk til. Det er også elektrisk stigtrinn som aktiviseres når du åpner dørene, elektrisk bakluke samt diverse annet mer normalt men likevel kostbart ekstrautstyr.

I USA er den høyt aktet blant alt fra bemidlede familier til businessfolk, Hollywood-stjerner og rappere. Ja, selv presidenten i USA tyr til denne når det skal kjøres standsmessig.

Det er sitteplass til seks personer i den – og bilen som er annonsert har firehjulstrekk. Denne SUV-en er nemlig også tilgjengelig med bare bakhjulstrekk.

Se hele annonsen her

Komfort i særklasse

I Norge må du nok regne med at enkelte miljøvernere vil kikke litt misbilligende på den. Det er ikke som om den forsøker å skjule at den finnes – eller at det spys ut bøtter og spann med både drivstoff og CO2. For eksempel må du regne med drøyt 1,3 l/mil – ved langkjøring...

Kjøreegenskapene er naturligvis ikke egnet for å kjøre sportslig, men komforten skyhøy. Det er omtrent som å flyte like over veibanen i stedet for direkte på den.

LES OGSÅ: Jo – du kan få luksus-SUV til under 300.000 kroner

Cadillac bagasjerom
Cadillac bagasjerom

Plass til en yacht i bagasjerommet

Plassen er enorm. Nesten uendelig. Du trenger ikke tilhenger, du kan bare vippe yachten din INN i selve bagasjerommet. Men bilen har for øvrig hengerfeste også altså, bare så det er nevnt.

Sikkerheten er også vel ivaretatt – ikke minst så lenge du sitter inne i bilen. Litt verre er det naturligvis for dem som får et ublidt møte med den digre SUV-en ...

Frister det å bli kongen i gata? Bilen står til salgs hos en forhandler i Kokstad.

LES OGSÅ: Oljesjeikenes favoritt-SUV er blitt ny