Cadillac BLS: Dette er en glemt godbit på bruktbilmarkedet

Ikke koster den mye heller – se hva du må betale:

Cadillac BLS forfra
Cadillac BLS forfra

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg har ikke hatt egen bil før, men vurderer nå å kjøpe enten en Opel Vectra eller Saab 9–3. Jeg liker disse godt og familien min har en tradisjon på disse modellene (søster og far). Har et budsjett på 150 – max 200 000 kroner. Ønsker en bil som skiller seg litt ut og altså ikke Audi, VW og Volvo. Hadde vært fint med et svar fra deg.

Hilsen fra Drammen.

Benny svarer:

Hallo du!

Det høres jo ut som om du allerede har bestemt deg synes jeg. Opel Vectra med OPC-line er fin bil det. Saab 9–3 likeså. Som du sikkert vet så er det jo mye som er likt under "skallet" på disse to.

Tanken som slår meg her er at det jo finnes et tredje og et litt glemt søsken også i denne flokken. Nemlig Cadillac BLS!

Opel Vectra, Saab 9-3 og Cadillac BLS tre like, men forskjellige biler (Foto: Broom.no)
Opel Vectra, Saab 9-3 og Cadillac BLS tre like, men forskjellige biler (Foto: Broom.no)

Det er en liten bilgodbit som definitivt er glemt av mange – og som slett ikke er noe dumt alternativ til de to som du allerede har kikket på.

En BLS må absolutt ikke forveksles med dollarglisene fra 50-, 60- og 70-tallet som ofte forbindes med dette merket. På den annen side – en BLS er også en bil som skiller seg litt ut fra den gemene hop. Et kult og annerledes valg, synes jeg. Firesylindret dieselmotor til tross! Akkurat det er jo i manges hode helt feil i en Cadillac.

Det beste et at du har råd til en slik innenfor ditt budsjett også. Du får biler – 2006-modeller med 1,9-liters diesel og ca. 100 000 km på telleverket – for under 200 000 kroner.

Cadillac-BLS-bak
Cadillac-BLS-bak

Det litt kantede designet kan alltids diskuteres, men jeg har i alle fall vendt meg til det og synes det er – om ikke direkte pent – så annerledes og litt tøft. Disse bilene er ofte godt utstyrte og langt bedre lyddempet og komfortable enn sine søken fra Opel og Saab - samtidig som understellet også er noe oppgradert i forhold til de andre to.

2006, Cadillac BLS innvendig.
2006, Cadillac BLS innvendig.

Jeg hadde gleden å kjøre en del BLS i en tidligere jobb og det er et hyggelig minne det. Bilene kom i 2006 og de fleste som ble solgt i Norge har 1,9-liter dieselmotor, men også noen med V6 bensin ble solgt. BLS finnes også som stasjonsvogn men er ganske uvanlig. Totalt vil jeg tro det finnes rundt 100 BLS-er totalt i Norge.

Som sagt – både Vectra og 9-3 kan være fine biler om de er "riktig" utstyrt, men det er neppe bilene som folk snur seg etter.

Om du liker å skille deg ut så er helt klart Cadillacen å fortrekke.

Bor du i Drammens-området så har du jo også en merkeforhandler rett oppi bakken. Ta en tur innom og prøvekjør før du bestemmer deg er mitt råd.

Ser av svaret mitt at det ble mye Cadillac her - og lite Saab og Opel - men det sier også ganske mye om hva jeg mener om saken.

Lykke til med ny bil – uansett hvilken du velger.

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: