HEnning Fiesta
HEnning Fiesta

Bytter klasse - midt i sesongen

Henning Solberg overrasker med bilbytte. Les hvorfor:

For et utrenet rallyøye ser bilen på bildene ganske lik ut den Ford Focus WRC Henning Solberg kjører i dag. Men alt annet er tilfelle.

Bortsett fra at denne bilen også er firehjulstrekk, så er det meste annet annerledes.

- Jeg kan bekrefte at jeg har kjøpt en såkalt S2000-bil ja, forteller Solberg.

10 Tips til deg som skal på bilferie!

Ned en klasse

henningfiesta
henningfiesta

S2000 er klassen under toppklassen WRC, som Henning Solberg kjører i dag.

Dette er biler med toliters motor, men uten turbo, som gjør at de er langt svakere enn WRC-biler.

- Men hvorfor velger du å bytte klasse, Henning?

- Dette gjelder først og fremst asfaltløpene, der jeg har slitt veldig i WRC-bilen. Der har jeg rett og slett lyst til å gjøre noe annet, og kanskje passer denne bilen meg bedre på asfalt.

Håper å kjempe om seier

Det er en dårlig bevart hemmelighet at Henning Solbergs ressurser de siste årene har vært i knappeste laget for å kjempe om seier i WRC-klassen.

Solberg kjører for Stobart-teamet, som er en underavdeling av Fords fabrikksteam. Og der får du hva du betaler for.

Med litt for lite penger får du ikke tilgang på de gromme delene du trenger for å kjempe helt i toppen, men i S2000 blir det annerledes.

- Denne bilen blir av verste (les: beste) spekket. Så bilen er i hvert fall god nok til å kjempe i toppen, så spørs det om hvordan jeg gjør det på asfalt. Det er ikke mitt favorittunderlag.

Debuterer neste helg

Helgen den 9-11 juli debuterer Henning med sin nye bil. Og han skal minst bruke den i fire løp i denne sesongen. Det første blir Rally Bulgaria (asfalt), så kommer Rally Tyskland (asfalt), Rally Frankrike (asfalt), og Rally Spania (asfalt.) Men det spekuleres allerede på om nordmannen kommer til å bruke den i ytterligere løp. Og da på grus.

- Det vil jeg ikke si noe om ennå, men det er klart at med denne bilen på grus så bør jeg kunne være med på å kjempe om seier. Og akkurat den seiersbiten frister jo. Jeg er jo et konkurransemenneske, det er jo derfor jeg driver med dette her, avslutter en forventningsfull Solberg.

Er dette lurt av Henning? Skriv i kommentarfeltet under!

Her setter Petter Solberg verdensrekord!