Denne bilmodellen alene selges i dobbelt så mange eksemplarer som det totale norske bilsalget til sammen   og vi snakker da kun et land...
Denne bilmodellen alene selges i dobbelt så mange eksemplarer som det totale norske bilsalget til sammen og vi snakker da kun et land...

Buick Excelle: Dette er mest solgte bil – men ikke i Norge

Klarer du å gjette hvor?

Bilen heter Buick Excelle. Aha – et gammelt. amerikansk og ærverdig merke. Den er sikkert en bestselger i USA tenker du kanskje?

Men det er feil. Totalt sett solgte Buick 177.600 eksemplarer på hjemmemarkedet i 2011. Alle modeller medregnet.

En kvart million eksemplarer

I landet vi skal fram til, ble det solgt nesten 254.000 eksemplarer - bare av Excelle.

Da har du kanskje gjettet det? Det er Kina vi skal til. Der var denne Buicken den mestselgende bilen i 2011. Bare denne alene solgte dobbelt så mange som hele det totale norske bilsalget i 2011 til sammen.

Pickup på kinesisk: Dette er ikke hva du tror

Slik ser Excelle ut bakfra
Slik ser Excelle ut bakfra

Om du skulle dra kjensel på linjene, kan vi bekrefte at dette er en lettere omarbeidet versjon av Daewoo / Chevrolet Nubira. Det er særlig fronten, med grill og lykter, samt bakstussen som er endret.

Sjekk denne: Ser du hva dette er?

Dette er en forholdsvis liten og kompakt bil og ganske langt fra de dollarglisene med stor V8-er under et langt panser, som vi som har levd en stund ofte forbinder med bilmerket Buick.

Buick har lenge vært et populært merke i Kina og at Excelle gikk helt til topps er derfor ingen stor overraskelse.

En annen bil som selger bra i Kina er nye Ford Focus. Den kapret tiendeplassen i 2011. Ellers er også VW et svært populært merke, men da snakker vi ikke nyheter, men biler som Santana, Jetta og Bora.

Les også: Ned med taket – opp med hestekreftene