Buggy Up: Dette blir morsom sommerbil!

Med denne blir du midtpunktet på stranden.

Ingen tvil om hva som er inspirasjoen her   samtidig som Buggy Up er en helt ny og moderne konstruksjon.
Ingen tvil om hva som er inspirasjoen her samtidig som Buggy Up er en helt ny og moderne konstruksjon.

Få ting passet bedre til strandliv og surfing enn den originale Beach Buggyen. På 60-tallet var det den hotteste bilen du kunne kjøre rundt i – og ikke minst bli sett i – på de trendy badestedene i California.

Bilen var basert på understellet til VW Bobla og er fortsatt en kultbil i mange miljøer.

Tilbake til røttene

Det vakte derfor stor oppsikt da VW viste konseptbilen Buggy Up på bilutstillingen i Frankfurt i 2011.

Her gikk de tilbake til røttene, og laget en ny versjon av Beach Buggyen, men med moderne teknikk under skallet. Utgangspunktet var den nye småbilen Up.

LES OGSÅ: Amfibiebil – dette er seriøst morsomt!

Tatt patent

De fleste regnet nok med at det ville bli med en konseptbil. Å sette en bil som dette ut i produksjon er nok strengt tatt litt på siden av hva Volkswagen-konsernet egentlig driver med.

Men nå melder engelske Autocar at VW har tatt prosjektet flere skritt videre. De har nemlig sendt inn patentsøknad på designet og fått dette registrert i løpet av de siste ukene. Det tyder på at tegningene ikke bare vil bli liggende i en skuff.

Overrasket alle: Les testen av Up her


Mye tyder på at det ikke stopper med konseptbil for Buggy Up - men at den faktisk kommer i produksjon. Da snakker vi ekte sommerbil!
Mye tyder på at det ikke stopper med konseptbil for Buggy Up - men at den faktisk kommer i produksjon. Da snakker vi ekte sommerbil!

LES OGSÅ: Se hva som dukket opp utenfor campingplassen

Satser i USA

Autocar hevder også at markedsavdelingen hos VW har jobbet med en vurdering av hva som er salgspotensialet for en bil som denne.

Her hører det også med til saken VW nå satser tungt i det amerikanske markedet, etter å ha havnet i bakleksa i mange år. Da kan det være både smart og verdifullt å få inn en modell med høy feelgood-faktor som i tillegg går tilbake til røttene for merket i USA.

Helt vanntett

Buggy Up er naturlig nok en ganske nedstrippet bil. Her er det fokus på kjøreglede og morofaktor. Hele interiøret er vanntett, inkludert stereoenheten som også kan tas med ut av bilen sammen med høyttalerne – når det er tid for et strandparty.

Med mye Up-teknikk under skallet og ellers ganske enkle løsninger rent teknisk, bør ikke utviklingskostnadene være det som velter prosjektet.

LES OGSÅ: Men hippiebussen kommer neppe tilbake


Et lite
Et lite


LES OGSÅ: Her er en bil som bare er til salgs i Norge