Bugatti_auksjon
Bugatti_auksjon

Bugatti Type 38: Gikk for sju ganger prisantydningen

Ser du hva den ligner på? Ja, nettopp!

Sjelden har vi sett en bil som bedre fortjener betegnelsen "restaureringsobjekt". Her er det litt av hvert å ta fatt på – og det er akkurat det en ny eier nå straks skal gjøre.

Denne sjeldne Bugatti Type 38-en fra 1926 ble nylig solgt på auksjon i Sydney, Australia. Den mangler det meste av karosseri og har ingen motor – likevel var prisestimatet på rundt 80 000 kroner.

Opp, opp, opp

Vel, det skulle vise seg å være totalt skivebom. Da auksjonen startet, ble det snart klart at det mange som var ute etter denne.

En rekke budgivere (syv av dem på telefonen) presset prisen opp, opp og opp. Og de ga seg ikke før den kom opp i over 600 000 kroner.

LES OGSÅ: Tatt i 160 km/t - i pappas Bugatti

Rørt og glad

Personen med det høyeste budet var for øvrig en kvinne fra "den nordlige halvkule" (her snakker vi diskresjon) og hun skal ha vært både rørt og glad da hun fikk vite at hennes bud var det høyeste.

Så er det bare å gå i gang og jobbe. En Type 38 i god stand, blir for øvrig verdsatt til i underkant av to millioner kroner.

PS: Synes du også at denne ligner på Il Tempo Gigante? Blir det for trøblete å skaffe deler, kan jo den nye eieren vurdere å lage en Il Tempo-replika i stedet. Det hadde vært no, det!

LES OGSÅ: Lagt ut til salg for 3000 - solgt for 1,4 million!