Bugatti Galibier foran siden
Bugatti Galibier foran siden

Bugatti Galibier: Skal bli verdens dyreste og raskeste familiebil

Mye tyder på at dette blir arvtakeren til Veyron.

Bugatti viste den første gang som en konseptbil i forkant av bilutstillingen i Frankfurt i 2009.

Siden har ryktene gått, både om at Bugatti Galibier skal kjapt i produksjon – og det motsatte: At prosjektet henger i en tynn tråd.

Bare produsere en modell

Men stadig mer tyder på at denne bilen faktisk skal bli en realitet. Det hevdes nå fra flere hold at VW-sjefene bare er noen uker fra å gi prosjektet endelig grønt lys – og at de første bilene dermed kan rulle ut av den eksklusive Bugatti-fabrikken i 2013.

Den tar i så fall over for Veyron, som Bugattis eneste produksjonsmodell. Enn så lenge er forretningsideen til Bugatti å bare produsere en modell av gangen, selv om man åpenbart kunne hatt stordriftsfordeler ved å bygge opp et lite modellspekter.

Bugatti Galibier over dører oppe
Bugatti Galibier over dører oppe

Ganske utrolig – han har bygget sin egen Bugatti Veyron

Kontinent-krysser

Hva er det så vi kan ha i vente? Jo, en luksus-familiebil fra aller øverste hylle. Det meste av teknikken skal være helt nyutviklet. Men W16-motoren på 8 liter skal etter alt å dømme være med videre fra Veyron, i en modifisert versjon. Målet skal være å holde 0–100 km/t-tiden nede under tre sekunder.

Bugatti skal legge stor vekt på bruken av karbon i karosseriet, dette for å holde vekten nede.

Designet tar med seg klare trekk fra Veyron og skal utstråle klassisk "kontinent-krysser". Fire personer med bagasje skal kunne transportere seg komfortabelt – og svært hurtig – over store avstander. Galibier skal være nærmere 5,5 meter lang. Likevel skal den innvendige plassen i konseptbilen ha vært et lite ankepunkt, og noe Bugatti nå skal ha gjort noe med.

Denne Veyronen skal bare produseres i ett eksemplar. Like greit?

Definert målgruppe

Planen skal være å bygge mellom 500 og 1500 eksemplarer, av flere ulike Galibier-utgaver, over et tidsrom på fem-seks år. Og Bugatti anser målgruppen for å primært være de som allerede eier en Veyron.

Forresten – lurer du på prisen? Den er naturligvis ikke klar ennå, og for de fleste potensielle kjøperne er det kanskje ikke så veldig viktig heller. Men det blir antydet at prisen ut fra fabrikk vil ligge på rundt 15 millioner kroner. Og det er altså før norske avgifter....

Del med Facebook-vennene dine

Bugatti Galibier siden bak
Bugatti Galibier siden bak

Broom besøkte Bugatti – bli med på kjøretur i verdens raskeste bil